Dilema: Huawei P Smart 2019 vs. Huawei P20

Čitateľka Lucia ako matka dvoch detí hľadá nový mobil s dobrým fotoaparátom. Veľmi sa jej páči umelý bokeh efekt pre rozostrenie pozadia za portrétmi.

Lucia sa rozhoduje medzi novým Huaweiom P Smart (2019) a drahším minuloročným modelom Huawei P20. 

Ak si ani vy neviete dať rady pri výbere nového mobilu, tabletu, príslušenstva či iného technologického pomocníka a máte dvoch, maximálne troch favoritov, nezdráhajte sa nám napísať. Kontaktovať nás môžete e-mailom na redakcia@fony.sk, do predmetu správy napíšte "Dilema". Z redakčnej pošty každý deň vyberáme najzaujímavejšie témy, ktoré riešime s čitateľmi a fanúšikmi na našom Instagrame a Facebooku. Raz za týždeň vyberieme najzaujímavejšiu otázku, ktorej sa potom venujeme komplexnejšie, formou takéhoto článku.  

Huawei P Smart 2019 som zatiaľ v ruke nemal, no slabší procesor, menej RAM a väčšie rozmery sú presne vlastnosti, ktorým by som sa pri požiadavke na čo najlepší foťák s dodatočnou úpravou záberov (rozostrenie pozadia) a na rýchle momentky jednoznačne vyhol.

Huawei P20 stojí teraz v Datarte iba 315 eur, inde ho možno nájdete ešte o čosi lacnejšie. A ponúka aj nový USB-C konektor, čo tiež svedčí o jeho vyspelosti. Moja dobrá kamarátka ho používa už viac než rok práve na fotenie dcérky, a stále je z tých fotografií namäkko. A to je v tomto prípade asi to najdôležitejšie.

Z Huaweiov nech sa Lucia rozhoduje radšej medzi starším Huawei P20 a novším P30 Lite. Ten druhý ponúkne navyše širokouhlý fotoaparát, a teda úplne nové možnosti zachytávania momentiek.

V kategórii Foto na Fony.sk nájdete sériu článkov Takto fotí so skúšobnými fotografiami rôzneho druhu - cez deň aj večer. Pre aktuálnu dilemu určite odporúčam články Takto fotí Huawei P20 a Takto fotí Huawei P30 Lite

Fotoaparátu v Huawei P20 sme sa venovali aj v špeciálnom foto článku Ostrov Krk na 30 fotkách z Huaweiu P20.

Diskusia k článku:

Daniel Kmec17.09.2019 - 16:26 Trvalý odkaz

na to by som sa chcel spýtať
chcem kvalitné fotky na čo mi stačí aj stredná trieda... ale moja dcérka je stále v pohybe
moja otázka znie či minuloročná (alebo dvojročná) vlajková loď fotí a zaostruje lepšie ako nejaká novinka v strednej triede

Celá diskusia 1 príspevok