Dilema: Apple iPad Air 2019 vs. Samsung Galaxy Tab 6

Dušan hľadá nový tablet a nevie sa rozhodnúť, či si má k svojmu iPhone 7 kúpiť iPad, alebo zmeniť zostavu na kompletne androidovú.

Ak si ani vy neviete dať rady pri výbere nového mobilu, tabletu, príslušenstva či iného technologického pomocníka a máte dvoch, maximálne troch favoritov, nezdráhajte sa nám napísať. Kontaktovať nás môžete e-mailom na redakcia@fony.sk, do predmetu správy napíšte "Dilema".

Z redakčnej pošty každý deň vyberáme najzaujímavejšie témy, ktoré riešime s čitateľmi a fanúšikmi na našom Instagrame a Facebooku, a raz za týždeň vyberieme najzaujímavejšiu otázku, ktorej sa venujeme komplexne formou takéhoto článku.  

Dnes tu máme napríklad veľmi zaujímavé rozhodovanie. Dušan hľadá tablet s perom, váha sa medzi Apple iPad Air 2019 a Samsungom Galaxy Tab S6. "Momentálne používam iPhone 7 a Apple Watch 3, ale premýšľam nad prechodom na Samsung Galaxy S10 / Note 10, hodinky Active 2 a Galaxy Tab 6. Vydrží mi táto kombinácia aspoň tri roky? Alebo mám radšej ostať pri kombinácii od Applu?"

Ako vždy, aj tento raz sme požiadali o pomoc vás. Ja osobne by som totiž Dušanovi, ak je tak spokojný s iPhonom a hodinkami Apple Watch, radil ostať pri ekosystéme značky z Cupertina, no bez vašich reakcií by som nemal takú pevnú pôdu pod nohami.

Na instagramovom účte Fony.sk ste sa rozdelili do dvoch táborov. Časť z vás radí Dušanovi nevymýšľať, ostať pri Apple, investovať len do tabletu, o rok vymeniť mobil, o dva hodinky. Bude to finančne najmenej bolestivé, popri tom funkčne overené riešenie.

Na facebooku Fony.sk sa objavil jeden komentár za všetky. Peter Pro v ňom radi: "Neviem presne, čo Dušan mieni robiť v kombinácii s týmito 3 zariadeniami. Z mojich skúseností: Mám iPad Pro, Note 9 a hodinky Samsung Gear S3. Pre moje použitie je výhodné mať iOS v tablete a Android v telefóne. Avšak nepotrebujem medzi svojim Samsungom a iPadom žiadnu kompatibilitu, preto je dosť dôležité, čo Dušan zamýšla. Pre bezchybné fungovanie smartfónu a hodiniek by som vysoko odporúčal ostať pri rovnakej platforme. Ak sa rozhodneš pre Note10+, tak k nim budú naj Galaxy Watch."

A to by bolo asi aj naše odporúčanie: kúpiť iPad Air (2019), a keď bude Dušan aj napriek tomu chcieť po čase vymeniť mobil a hodinky, nemal by to byť žiaden problém. Používať popri iPade napríklad Samsung Galaxy Note 10 a hodinky Galaxy Watch nemôže byť komplikácia, skôr príjemné spestrenie. Oba produkty určite vydržia 2 - 3 roky bez náznaku spomalenia. Moje trojročné hodinky Gear S3 fungujú ako nové, dvojročné Galaxy Note 8 tiež ľudia bežne používajú.

Ak máte na jednej Wi-Fi sieti iPhone aj iPad s rovnakým kontom a niekto vám na iPhone volá, môžete ho dvihnúť aj na iPade. Ale úprimne, ani raz som to nespravil. Ak máte doma Apple TV, opäť oceníte aspoň jedno iOS zariadenie, no je asi jedno, či ním je iPhone, alebo iPad. 

Takže moja rada znie: kúpiť iPad Air (2019) a po čase sa rozhodnúť, napríklad aj po zajtrajšom predstavení nových iPhonov, či ostať komplexne pri iOS, alebo sa nechať zlákať na OS Android. A ak áno, tak to pokojne na Vianoce risknúť so Samsungom Galaxy Note 10 a nejakými schopnými hodinkami, či už od Samsungu (množstvo prepojených funkcií, napríklad telefonovanie, odpovedanie na správy), alebo od iných značiek, ktoré sa skôr zameriavajú na výdrž na jedno nabitie.  iPad bude popri tejto kombinácii prinášať zase všetky výhody iOS na veľkej obrazovke. 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu