Ďalšia generácia iPadu Pro by mala priniesť pokročilé možnosti rozšírenej reality

Štandardný fotoaparát by doplnil nový 3D senzor na skenovanie objektov. Hovorí sa o ľuďoch a interiéroch, ktoré by dokázal preniesť do virtuálnej reality, s možnosťou editovania.

Ohľadom nového iPadu Pro zatiaľ nie je veľa informácií. Väčšina z nich pochádza z neoverených zdrojov a Apple sa k nim tradične nevyjadruje. Nové detaily priniesla agentúra Bloomberg, podľa ktorej sa má budúca generácia iPadu Pro zamerať na pokročilé možnosti rozšírenej reality (AR). 

S tým súvisí aj nový fotoaparát. Štandardný snímač na zadnej strane by mal doplniť 3D senzor na skenovanie objektov. Hovorí sa o ľuďoch či dokonca celých izbách, ktorých interiéry môžu byť následne zrekonštruované vo virtuálnom prostredí. Systém by mal byť pokročilejší než súčasná generácia Face ID.

Správa agentúry Bloomberg ďalej uvádza, že by sme mohli iPad Pro očakávať začiatkom budúceho roka. Informácie ohľadne nového 3D senzoru sa zhodujú aj s tými, ktoré ohlasovali rovnakú technológiu v iPhone 12. Ide však o neoverené zdroje a do oficiálneho oznámenia ich treba brať s rezervou.

Zdroj: Bloomberg


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu