D-Link DWR-2101: mobilný hotspot s 5G a Wi-Fi 6

Novinka známej firmy ponúka rýchle dátové pripojenie doma i v kancelárii. Malý modem si môžete zobrať kamkoľvek, kde sa budete potrebovať pripojiť na internet.

Na výstave CES 2021 ukázala spoločnosť D-Link niekoľko technologických noviniek, medzi nimi aj prenosný 5G modem, ktorý si vďaka rozmerom môžete zobrať so sebou vždy, keď sa nebudete chcieť spoliehať na hľadanie voľných Wi-Fi sietí. 

Poslúži doma, v kancelárii aj na cestách. Vďaka podpore 5G a novej generácie Wi-Fi 6 ponúkne vysoké prenosové rýchlosti až do 1,6 Gbps, a tak ani streamovanie videí v 4K či hranie dátovo náročných online hier nebude problém. 

Základné parametre:
Rozmery 119 x 72 x 23,5 mm, hmotnosť 235 g, podpora 4G, 5G, Wi-Fi 6, USB-C konektor, Gigabit Ethernet LAN port, nanoSIM card slot, vymeniteľná 5260 mAh batéria, 2,4'' dotykový displej, šifrovanie WPA3.

Malá krabička so stojanom v balení má na prednej strane dotykový 2,4-palcový LCD displej, na ktorom vidíte všetky potrebné a aktuálne informácie o vašom pripojení, vrátane kapacity batérie modemu a objeme prenesených dát. Máte tak všetko pod kontrolou. 

K modemu môžete pripojiť až 32 zariadení. Vyberateľná 5260 mAh batéria by mala vystačiť na celodenné používanie. Nechýba bezpečné šifrovanie WPA3 pre vyššiu ochranu. Pokiaľ nebudete v 5G pokrytí, modem automaticky prepne na 4G / LTE pripojenie. Správu pripojení a konfiguráciu modemu nastavíte cez mobilnú aplikáciu.

Cena a dostupnosť na slovenskom trhu nebola zatiaľ oznámená. 

Zdroj: dlink.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu