Cyberpunk 2077 je opäť dostupný na PlayStation Store

Katastrofálny stav hry po vydaní vyvolal množstvo negatívnych reakcií, ktoré Sony prinútili stiahnuť titul z PlayStation Store na neurčito. Autori dnes hlásia jeho návrat, aj keď na PS4 stále nebude úplne bezchybný. Pre najlepší zážitok odporúčajú hrať na PS4 Pro a PS5.

Akčné sci-fi RPG Cyberpunk 2077 vyšlo koncom minulého roka. Hra síce zožala veľa chvály ako od hráčov, tak od kritikov, no nie všetky platformy mali dôvod na radosť. Kameňom úrazu najočakávanejšej sci-fi hry dekády boli totiž konzoly minulej generácie. Hra na nich pôsobila nedorobene a už od prvého dňa obsahovala obrovské množstvo chýb. Hráči miestami mali pocit, ako keby hrali nedokončený titul, ktorý vyšiel predčasne a v istých momentoch bol prakticky nehrateľný. 

Sťažnosti na Cyberpunk 2077 pribúdali a celú situáciu sa rozhodlo riešiť aj Sony, ktoré hru odstránilo z PlayStation Store. CD Projekt RED sľúbil, že na opravách bude tvrdo pracovať a ubezpečil hráčov, že sa na verzie pre staršie konzoly nevykašle. Komu však tento prísľub nestačil, mal nárok na vrátenie peňazí. Dnes je už Cyberpunk 2077 opäť v ponuke PlayStation Store, aj keď stále nie je úplne bez chýb. 

Autori odporúčajú hrať na PS4 Pro a PS5, ktoré majú poskytnúť najlepší zážitok z hrania. Pri menej výkonnej PS4 upozorňujú na možné problémy s výkonom, ktoré sú aj naďalej predmetom riešenia. Majiteľom tejto verzie hry navyše sľúbili aj bezplatnú aktualizáciu, ktorá umožní hranie Cyberpunku 2077 na novšej a výkonnejšej PS5. 

Zdroj: cyberpunk.net

Diskusia k článku:

Začať diskusiu