ČSOB spustila na Slovensku Google Pay

Po dvoch rokoch od uvedenia platobnej služby Googlu na Slovensku sa medzi podporované banky začlenila aj ČSOB. Zatiaľ si môžete pridať iba Mastercard.

Len pred pár dňami ČSOB spustila Apple Pay a dnes v tichosti pribudla možnosť platiť bezkontaktne aj so smartfónom, v ktorom beží operačný systém Android. Google Pay odštartovalo na Slovensku 28. februára 2018 a postupne sa zapojili takmer všetky veľké slovenské banky. Až na ČSOB, ktorá tvrdošíjne ponúkala iba vlastné riešenie SmartPay. 

Do aplikácie Google Pay si môžete zatiaľ pridať iba platobnú kartu Mastercard, pokus o pridanie karty Visa sa nepodaril. 

Na bezkontaktné platenie mobilom potrebujete okrem platobnej karty a nainštalovanej aplikácie GPay aj telefón s podporou NFC aj s podporou Google služieb. Nové Huaweie a Honory tak na Gpay nevyužijete. Platby do výšky 50 eur sú autorizované jednoduchým priložením prebudeného telefónu ku bezkontaktnému platobnému terminálu, pre vyššie sumy musíte mobil najprv odomknúť.

V aplikácii GPay (link na stiahnutie) môžete medzi pridanými kartami jednoducho prepínať podľa potreby, vidíte tu podrobnú históriu transakcií s detailom prevádzky vrátane zobrazenia na mape, kontaktných údajov, prípadne odkazu na web spoločnosti. 

Diskusia k článku:

Tomáš Fuček03.07.2020 - 13:14 Trvalý odkaz

Marketing a logika ČSOB nemá hraníc... :-D

Ivan Michalka03.09.2020 - 10:10 Trvalý odkaz

Od 1.9. je už možné pridať aj Visa kartu od ČSOB do Google Pay

Celá diskusia 3 príspevky