ČSOB má vlastné Siri skratky v slovenčine

ČSOB dáva svojim zákazníkom možnosť vykonávať základné úkony internetbankingu pomocou aplikácie Skratky. Stačí tak napríklad povedať: Hey Siri, zostatok. A na displeji iPhonu uvidíte aktuálny stav na účte.

Nedávno sme vám priniesli článoko o hlasovej asistentke Emme, ktorá vie vykonávať niektoré povely aj v slovenskom jazyku. Naprogramoval ju český nadšenec v aplikácii Skratky a podobnou cestou išla aj ČSOB.

Pokiaľ využívate na iPhone alebo iPade SmartBanking od ČSOB, nájdete v Nastaveniach aplikácie novú položku Siri skratky. Hlasovú asistentku Applu tak môžete požiadať o niektorú zo siedmich naprogramovaných akcií, a to v slovenčine. Stačí si skratky pridať do aplikácie. 

Zakaždým musíte najskôr vyvolať Siri a vzápätí vysloviť jednoduchú frázu. Keď chcete napríklad vedieť, aké boli posledné transakcie na vašom účte, po známom Hey Siri poviete Pohyby, a zobrazí sa vám na obrazovke účet s obratmi. Na zobrazenie vás však musí telefón rozpoznať cez Face ID. 

Siri na Váš pokyn ukáže aj kurzy, zostatok na účte, vytvorí platbu alebo zoskenuje QR kód. Vývojári sľubujú, že sa postupne naučí ďalšie veci. Aplikáciu si stiahnete z App Store


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu