CoverScreen OS: rozšírené možnosti pre vonkajší displej skladacích smartfónov

Vonkajší displej na Samsung Galaxy Z Flip4 slúži iba na vybrané funkcie a má skôr informačný charakter. Developerská aplikácia však posúva jeho možnosti na oveľa vyššiu úroveň.

Smartfónov s ohybným displejom a véčkovou konštrukciou je na trhu už viacero modelov. U väčšiny má externý displej malú uhlopriečku, ktorá obmedzuje jeho praktické využitie. Najďalej došla Motorola  s modelom Raz (2022), ktorý ponúka najväčšiu obrazovku, na ktorej spustíte väčšinu android aplikácií. Pochválili sme ju v recenzii

Tu slúži vonkajší displej ako plnohodnotná sekundárna obrazovka, na ktorej môžete spustiť aplikáciu bez toho, aby ste museli otvoriť telefón. Za mňa je to aktuálne najšikovnejší a najpraktickejší externý displej na skladacích véčkach. 

Displej Samsungu Galaxy Z Flip4 je malý a výrobca obmedzil využitie iba pre vybrané funkcie, ako je prístup k niektorým skratkám nastavení, prezeranie doručených notifikácií, nedávno pribudlo aj odpovedanie na správy a zobraziť si môžete aj niekoľko widgetov, vrátane ovládania hudby a spárovaných slúchadiel Galaxy Buds. 

V Google Play sa však nachádza aplikácia CoverScreen OS, ktorá pridáva externým obrazovkám viac možností. Umožňuje spúšťanie viacerých aplikácií, napríklad aj Google Máp, pridáva nové widgety, rýchle prepínače a zapne osvetlenie po okrajoch obrazovky pre prichádzajúce upozornenia. 

Používaním CoverScreen OS neprídete o natívne funkcie Samsung obrazovky. Widgety Samsungu sa zobrazia po potiahnutí z úplného okraja obrazovky, widgety aplikácie potiahnutím uprostred malého displeja. 

Bezplatná verzia má obmedzené používanie, napríklad v počte widgetov a doplnkových nastavení. Softvér sa dá nainštalovať nielen na vyklápačky Samsungu, ale aj Oppo Find N2 Flip, ktorý má síce väčší displej než Galaxy Z Flip4, no defaultne ponúka rovnako iba obmedzené možnosti.

Aplikácia je v beta verzii, takže sa môžu objavovať chyby a nestability. Stiahnete ju z Google Play.

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu