Cortana pre Android a iOS v januári končí

Microsoft sa rozhodol vypnúť samostatnú aplikáciu svojho virtuálneho asistenta v konkurenčných operačných systémoch. Naďalej však zostane súčasťou aplikácie Microsoft 365 a Windowsu.

Spoločnosť Microsoft oznámila, že vypne svoju aplikáciu Cortana pre operačné systémy Android a iOS. Podpora skončí konkrétne 31. januára 2020. Výrobca ďalej objasňuje, že obsah, ktorý ste v aplikácii vytvorili, bude aj naďalej dostupný v operačnom systéme Windows.

K zoznamom pripomienok, poznámkam a úlohám vám umožní prístup aplikácia Microsoft To Do. Údaje sa v nej budú automaticky synchronizovať. Cortana bude zároveň naďalej integrovaná aj do Microsoft 365, preto bude jej samostatná aplikácia zbytočná. 

Po 31. januári vyjde nová verzia aplikácie Microsoft Launcher, ale bez integrácie Cortany. Jej využitie v mobile koniec koncov zostáva otázne, keďže Android aj iOS majú vlastných virtuálnych asistentov. Niektorí výrobcovia smartfónov zároveň ponúkajú svoje riešenia, spomenúť môžeme napríklad Bixby od Samsungu. 

Zdroj: Microsoft


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu