Čo nás čaká na MWC 2023 v Barcelone

Už onedlho štartuje ďalší ročník technologického veľtrhu, na ktorom výrobcovia predstavujú nové produkty a riešenia. Spoznáme horúce novinky známych značiek.

Druhý ročník po pandémii, ktorá ochromila celý svet, pritiahne podľa organizátorov na MWC 2023 takmer 80 % návštevníkov spred štyroch rokov. Svoje produkty tam budú vystavovať známe značky ako Samsung, Sony, Nokia, Oppo, Vivo, Realme, Xiaomi, Poco a veľkú akciu pripravuje aj Honor. 

Technologická výstava sa určite ponesie aj v duchu 5G konektivity a umelej inteligencie, ktorá nielen v poslednom čase hýbe svetom a ukazuje využitie v budúcnosti. Brány veľtrhu sa otvoria v pondelok 27. februára 2023, no niektorí výrobcovia uvedú svoje novinky už cez víkend. 

Medzi takých bude patriť Nokia (sobota) a Xiaomi (nedeľa), ktoré ukáže sériu Xiaomi 13 určenú pre globálny trh. Čínske modely už svoju premiéru mali koncom minulého roka. Honor si svoju prezentáciu série Magic5 a skladacieho smartfónu Magic Vs naplánoval až na pondelok. Svoj stánok na MWC bude mať aj Lenovo, ktoré vystaví nielen notebooky, ale aj smartfóny a tablety Motorola

Svoju horúcu novinku ukáže aj OnePlus, ktorý pripravuje odhalenie nového konceptu smartfónu so svetelným efektom na zadnej strane. Viac informácií získame po návšteve stánku, určite ho nevynecháme. 

ZTE láka do Barcelony okrem iného aj na prvý tablet Nubia Pad 3D. Fotografie a videá by sne tak mali pozerať s 3D efektom. O podobné lákadlo sa pred rokmi pokúšalo HTC, veľký ohlas u zákazníkov ale nezaznamenalo.

Realme ukáže globálnu verziu modelu GT Neo5, ktorý ponúka 240 W káblové nabíjanie. Premenuje ho však na Realme GT3, dôvod ostáva záhadou. Zbytočne len mätie zákazníkov. Tlačová konferencia je naplánovaná na utorok 28. februára.

Na tohtoročnom Mobile World Congress v Barcelone nebude chýbať ani zástupca našej redakcie. Budeme sa snažiť vidieť a nasnímať čo najviac noviniek a zaujímavých produktov, a podeliť sa o ne s vami v článkoch.  

Diskusia k článku:

Začať diskusiu