Čo bude mať spoločné nový Tomb Raider so Zaklínačom 4?

Crystal Dynamics oficiálne oznamujú vývoj nového dielu série Tomb Raider, ktorý bude so Zaklínačom 4 zdieľať jednu podstatnú vec.

Shadow of the Tomb Raider vyšiel zhruba pred štyrmi rokmi a išlo o posledný diel reštartovanej série Lary Croft. Okolo značky je teda pomerne dlho ticho až doteraz, kedy vývojári z Crystal Dynamics oficiálne oznámili vývoj nového pokračovania. Stalo sa tak na live evente Epic Games, takže ak hádate, že to má niečo spoločné z novým enginom, tušíte správne. 

Tomb Raider 4 tak prechádza na Unreal Engine 5 rovnako ako Zaklínač 4, ktorého vývoj oficiálne potvrdil CD Projekt RED minulý mesiac. Samotní vývojári sú z prechodu na nový engine nadšení. Jedným dychom dodávajú, že ich cieľom je na Unreal Engine 5 posunúť hranicu vizuálnej vernosti značky. S novým dielom série Tomb Raider chcú ponúknuť dychberúce akčné dobrodružstvo vo filmovom šate, ktoré si fanúšikovia zaslúžia. 

Tí majú určite dôvod na radosť, že si Crystal Dynamics našlo čas aj na ich dvornú sériu popri tom, čo prebrali vývoj ďalšej veľkej hry s názvom Perfect Dark. Veríme, že vývojári budú mať dostatok kapacít na zvládnutie tohto náročného sústa. 

Zdroj: Twitter Tomb Raider 

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu