Click to Pay - na Slovensko prichádzajú rýchlejšie platby na internete

Väčšina Slovákov nakupuje online a mnohí sa sťažujú na zložité zadávanie platobných údajov a zdĺhavé dokončenie nákupu. Mastercard prináša na Slovensko nový spôsob, ktorý bude rýchlejší a bezpečný.

Nová služba Click to Pay prinesie zákazníkom komfortnejší spôsob platenia za vybraný tovar a služby na počítačoch i v smartfónoch. Poteší najmä tých. čo nevyužívajú Google Pay, Apple Pay alebo platia na webe u obchodníka, ktorý tieto spôsoby platby nepodporuje. 

Cieľom služby je priniesť pohodlie a bezpečnosť bezkontaktných platieb do online priestoru. Výrazný nárast online platieb bol zaznamenaný s príchodom covidu, kedy boli kamenné predajne zatvorené a zákazníci nemali inú možnosť, než nákup cez internet. Vtedy bol prvýkrát objem internetových platieb vyšší než platieb v hotovosti. 

Podľa najnovšieho prieskumu 365 banka nakupuje na internete 9 z 10 Slovákov, pričom až 71 % z nich na to používa smartfón. Slováci uprednostňujú pohodlie pri nákupoch, a tak neprekvapí, že 43 % nakupuje s notebookom na gauči. Zároveň štvrtina Slovákov považuje zadávanie údajov o karte za nepohodlné a jedna pätina si sťažuje na to, že musí ísť po peňaženku. 

Dôležité je pre nich nielen pohodlie, ale aj bezpečnosť, 56 % respondentov by si platobné údaje o karte neuložilo u obchodníka na ďalšie nákupy. Pre tých tu je služba Click to Pay, ktorej spustenie sa na Slovensku plánuje v priebehu tohto roka. V susedných Čechách je už dostupná. 

Click to Pay zjednodušuje proces platenia v internetových obchodoch. Zákazník vďaka nej nemusí v platobnej bráne zdĺhavo zadávať údaje z platobnej karty. Jednoduchým kliknutím na ikonu Click to Pay u zúčastnených obchodníkov sa na spracovanie platby použije tokenizovaná karta prostredníctvom siete Mastercard. 

Výhody riešenia je možné využívať na akomkoľvek mobilnom telefóne, tablete alebo počítači. Stačí zaregistrovať do služby platobné karty a počas platenia môžete medzi nimi vyberať. Click to Pay využíva niekoľko úrovní zabezpečenia ako je tokenizácia a overovanie pomocou behaviorálnej biometrie, čím sa eliminuje riziko podvodu.

Držiteľom platobných kariet v Slovenskej republike bude služba Click to Pay k dispozícii v priebehu roku 2023. Predbežne sa hovorí o lete. 

Zdroj: tlačová správa

 

Diskusia k článku:

Mirec Net26.04.2023 - 13:16 Trvalý odkaz

Jasne a ked sa chcem zaregistrovat TAK :) >>>

Dobrý deň, Slovakia. Click to Pay tu bude už čoskoro.
Pripravte sa na rýchlu a bezpečnú možnosť platenia od platobných značiek, ktorým dôverujete.

Lenka Ivančíková26.04.2023 - 15:04 Trvalý odkaz

In reply to by Mirec Net

Ved to piseme v clanku. :) Spustenie na Slovensku v priebehu roka. Sluzba je ale uz dostupna napriklad v susednych Cechach.

Celá diskusia 2 príspevky