Čínsky vojak v tankovej hre War Thunder zverejnil citlivé armádne informácie

Za bizardnú situáciu môže fakt, že vojakovi sa skrátka nepáčili parametre munície čínskeho tanku, na ktorom hrával. Preto sa rozhodol vývojárom ukázať, ako sú na tom ich tanky v skutočnosti.

War Thunder je známa online hra, ktorá sa odohráva v 2. svetovej vojne. Hráči v nej bojujú prostredníctvom historických vozidiel v rôznych režimoch a zápasoch. Naposledy sa však dostala do povedomia v nelichotivom zmysle. Bola totiž použitá ako kanál, prostredníctvom ktorého sa na verejnosť dostali citlivé armádne informácie. 

Únik sa presnejšie odohral na fóre hry, ktoré prevádzkujú jej autori s cieľom spájania komunity. Fanúšikovia na ňom diskutujú ohľadom hrania či parametrov jednotlivých vojenských vozidiel. Práve tie sa nepáčili čínskemu vojakovi, ktorý v hre používal tank vlastnej armády, ale nebol spokojný so špecifikáciami munície. 

Aby svoju nespokojnosť podporil adekvátnou argumentáciou, na fóre War Thunder zverejnil technickú dokumentáciu, v ktorej mali byť reálne parametre volfrámovej munície DTC10-125

Tú používajú skutočné čínske tanky a medzi špecifikáciami v citlivom dokumente bola penetračná schopnosť proti rôznym typom brnenia, ale aj rýchlosť či rozptyl striel. Moderátori fóra tento príspevok pohotovo odstránili, pretože podobné úniky už zažili. Citlivé informácie sa totiž na fóre War Thunder neobjavili prvýkrát. 

Zdroj: ukdefencejournal.org.uk

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu