Čína už čoskoro začne masovo vyrábať humanoidné roboty, ktoré budú existovať bok po boku s ľuďmi

Čínske humanoidné roboty by mala poháňať technológia podobná ľudskému mozgu. Vláda ich chce nasadiť v drsných a nebezpečných podmienkach. Konkrétne situácie však zatiaľ nešpecifikovala.

Denník South China Morning Post informoval, že čínska vláda plánuje do roku 2025 začať s masovou výrobou humanoidných robotov. Mali by nám byť podobné a ich jadrom bude technológia, ktorá pripomína ľudský mozog. Konkrétne spôsoby použitia však Čína zatiaľ tají a spomína len to, že robotov chce využívať v drsných a nebezpečných podmienkach. 

Eventuálne by tak mohli byť nasadené v situáciách, ktoré sú pre ľudí rizikové. Vedeli by tak pomôcť v priemyselnej oblasti, kde nás zastúpia pri výkone nebezpečných profesií. Krátko po týchto informáciách sa však objavili špekulácie o tom, že Čína by robotov rada využívala aj počas vojenských operácií, kde by sa z nich stali vraždiace stroje.

Samotná vláda sa však k týmto dohadom zatiaľ nevyjadrila. Čína sa však naopak dlhodobo netají tým, že by v robotickom segmente rada napredovala a stala sa vedúcou krajinou.  

Zdroj: scmp.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu