Call of Duty: Vanguard ukazuje hrateľnosť kampane v štýle Wolfensteina

Nové Call of Duty má za sebou premiéru hrateľnosti, ktorá sérii prináša svieži vietor do plachiet. Kampaň pôsobí temnejšie, filmovejšie, svižnejšie a pripomína sériu Wolfensteina.

Už vieme, že Call of Duty: Vanguard tento rok prinesie 4 kampane na štýl Battlefieldu. Novinka bola oficiálne predstavená minulý týždeň, kedy ukázala aj filmovo ladený trailer. Každý hráč sa však logicky tešil na ukážku hrateľnosti, ktorú Sledgehammer Games odprezentovali na tohtoročnom Gamescome. Konkrétne sme videli časť príbehovej kampane, ktorá sa zamerala na poručíčku Červenej armády Polinu Petrovu. Len pripomenieme, že ide o jednu zo štyroch hrateľných postáv. 

Samotná kampaň pôsobí ako svieži vietor do plachiet série a skôr než typické Call of Duty pripomínala sériu Wolfenstein. Hrateľnosť bola temnejšia, filmovejšia a zároveň rýchlejšia. Videli sme nové animácie, efektnú stealth likvidáciu nacistov, ale aj lezenie po stenách, čo je jednou zo zaujímavých noviniek. Technická stránka hry však na niektorých miestach pôsobila pomerne zastaralo a tak dúfame, že ju vývojári do vydania ešte stihnú dotiahnuť. 

Call of Duty: Vanguard sľubuje v kampani boje na každom fronte a okrem kampane pre jedného hráča prináša kompletný balíček obsahu. Čakať teda môžete multiplayer, ktorý na štarte prinesie 20 máp aj obľúbený Zombie režim. 

S jeho vytvorením pomáha štúdio Treyarch a Vanguard je tak prvým dielom série, na ktorom spolupracujú 2 štúdia súčasne. Novinka dorazí na PC, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X / S už 5. novembra.

Zdroj: callofduty.com/vanguard

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu