Bude iPhone kráľom výdrže? Apple vraj pracuje na revolučnej mobilnej batérii, ktorá prekonáva konkurenciu

Nový únik spomína revolučnú batériu, ktorú má Apple vyvíjať niekoľko rokov. Pracuje pritom vraj s úplne novými materiálmi, ktoré prekonávajú aktuálne možnosti.

Spoločnosť Apple sa postupne snaží odstrihnúť od svojich dodávateľov a byť sebestačnejšia pri výrobe komponentov. Aj v súvislosti s tým nedávno internet obleteli správy, že vyvíja svoj vlastný modem, ktorým by znížila svoju závislosť od Qualcommu. Aktuálny únik spomína vlastnú vysokokapacitnú batériu určenú pre mobily. Jej základom by mala byť úplne nová technológia, ktorú vraj Apple vyvíja niekoľko rokov. 

Únik ďalej hovorí, že primárnym využitím pre novú batériu budú iPhony a výrobca ju prvýkrát ukáže už v roku 2025. Údajne je však navrhnutá tak, aby sa neskôr rozšírila aj na iPady a ďalšie jablčné produkty. Apple má pracovať s viacerými materiálmi a cieľom je vyvinúť úplne nový druh batérie, ktorý prekonáva aktuálne možnosti. V súvislosti so zlepšením výkonu sa spomínajú aj úplne nové súčasti v podobe uhlíkových nanotrubíc. 

Na projekte sa má zároveň podieľať aj bývalý vyššie postavený zamestnanec zo Samsungu. Správy ale momentálne treba brať s rezervu a či sa potvrdia zrejme uvidíme už o rok. V prípade Applu však treba rátať aj s obmedzenými výrobnými kapacitami, ktoré by celý projekt mohli posunúť. 


Zdroj: m.etnews.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu