Bolt zavádza nové bezpečnostné prvky, telefónne čísla už budú anonymné

Maskovanie telefónnych čísel dáva okamžitú stopku obťažovaniu zákazníkov zo strany vodičov. Okrem toho sa dočkáme aj ďalších užitočných bezpečnostných prvkov.

Populárna taxi aplikácia Bolt zavádza novinky, ktoré rozhodne potešia mnohých cestujúcich. Prvou z nich je maskovanie telefónnych čísel. Doteraz totiž kontakt s vodičom fungoval buď cez aplikáciu formou chatu či hovoru, alebo štandardne cez telefónne číslo. 

Práve druhá možnosť bola tŕňom v oku verejnosti po tom, čo sa viackrát objavili správy o vodičoch, ktorí zneužívali telefónne čísla zákazníčok. Následne ich kontaktovali buď cez SMS, alebo telefonátom so žiadosťou o stretnutie. Po novom to už nebude možné. Vodič a pasažier si síce stále budú môcť zavolať, ale hovor prebehne cez telefonickú bránu. 

Vďaka tomu navzájom neuvidia svoje čísla. Jediný zdieľaný údaj pasažiera smerom k vodičovi bude iba jeho krstné meno. Ďalšou novinkou bude zdieľanie detailov o vašej jazde. Ťuknutím na tlačidlo môžete zdieľať polohu vozidla a niekoľko ďalších podrobností vašim blízkym. 

Do tretice aplikáciu Bolt obohatí tlačidlo „Pomoc v núdzi“. Umožňuje pasažierom rýchlo a diskrétne upozorniť bezpečnostný tím Boltu a zároveň kontaktovať tiesňovú linku v prípade, že sa dostanú do nebezpečnej situácie. Podobné SOS tlačidlo bude k dispozícii aj pre samotných vodičov. 

Zdroj: tlačová správa


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu