Bolt štatistiky 2023: najdlhšia cesta merala 176 km, najdrahšia objednávka jedla stála 494 eur

Bolt sa podelil o zaujímavé štatistiky zo svojich služieb. Najobľúbenejším dňom na cestovanie a objednávanie jedla bol pre Slovákov piatok, a nikoho neprekvapí, že elektrické kolobežky najviac využívame na krátke cesty.

Tento rok oslávila spoločnosť Bolt desiate narodeniny a prekonala hranicu 150 miliónov zákazníkov vo viac než 500 mestách v 45 krajinách sveta. Nás zaujímali slovenské štatistiky za rok 2023. Taxíkmi minulý rok cestovali aj domáci maznáčikovia. Nielen psi a mačky, ale napríklad aj morčatá. Na Slovensku sa odviezli vyše 20 000-krát, a to prevažne v Bratislave.

V Bratislave sa jeden zákazník vozil priemerne 2,5-krát denne, dohromady cestoval 940-krát a najazdil 3 276 kilometrov, a najdlhšia cesta v taxíku na Slovensku merala takmer 176 kilometrov. Čo sa kolobežiek týka, priemerná dĺžka trasy na Slovensku bola tento rok 1,6 kilometra (celosvetovo je to do 3 km). Najvyťaženejším dňom bol 8. september 2023 a najčastejším miestom za rok 2023 bolo bratislavské Rybné námestie.

Slovákom najviac chutia burgre, najmä syrové. Výnimkou sú Bratislavčania, u tých vyhráva polievka Tom Yum. Najhladnejší bývame v piatky, takto to je aj celosvetovo, okrem Ghany. Najdrahšia objednávka na Slovensku  mala hodnotu 494 eur a najčastejšie si objednával jeden Bratislavčan. Jedlo si objednal za rok 419-krát. 

A pikošky na záver: kuriér v Keni musel s jedlom prejsť úctyhodných 98 kilometrov, aby ho doručil zákazníkovi. Na Slovensku merala najdlhšia cesta s jedlom polovicu tej africkej. Najviac za jednu donášku jedla zaplatil Malťan - takmer 1300 eur. Najvyšší počet objednávok spravil za rok zákazník v Azerbajdžane. Za uplynulý rok si objednal jedlo až 1025-krát. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu