Bolt prezradil štatistiky za rok 2022. Slováci prešli 4,25 milióna km a najvyššie prepitné dali vo výške 85 eur

Digitálna platforma Bolt, cez ktorú si privoláte taxík, prenajmete kolobežku a objednáte jedlo s doručením až domov, sa podelila o zaujímavé štatistiky za uplynulý rok.

Ak by ste si mali tipnúť najčastejšie objednávané jedlo Slovákov, uhádli by ste. že to bol cheesburger? Ten im bol cez službu Bold Food doručený takmer 12000-krát. Tretina z celkového počtu patrí zákazníkom z Košíc. Z Bratislavy pochádza najväčší hladoš, ktorý si tento rok cez mobilnú aplikáciu objednal 45 položiek a neváhal za ne zaplatiť takmer 400 eur. 

Priemerné hodnotenie vodičov Boltu je 4,9 hviezdičiek. Rekord v počte jázd "trhla" používateľka z Bratislavy, keď sa v tomto roku viezla taxíkom Bolt presne 1272-krát, takže ho využila v priemere 3,5-krát za deň. Top destináciou roka je v štatistikách uvedená hlavná stanica a najďalej sa v taxíku odviezol Bratislavčan, ktorého jazda merala takmer 175 km. Najvyššie prepitné vo výške 85 eur zanechal vodičovi zjavne spokojný klient. 

Na zelených Bolt kolobežkách odjazdili Slováci 4,25 milióna kilometrov, čo by stačilo 106-krát na virtuálnu prechádzku okolo planéty Zem. Priemerná dĺžka jazdy bola na Slovensku 1,37 km a najdlhšia trasa merala takmer 30 kilometrov. Najväčší slovenský fanúšik kolobežiek stál na dvojkolesovom tátošovi v priemere 3-krát za deň. 

Bolt má 100 miliónov zákazníkov v 45 krajinách Európy a Afriky. V niektorých krajinách ponúka aj prenájom elektrických bicyklov. Na Slovensku zatiaľ nie. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu