Bethesda odkladá Starfield a Redfall, čím prichádza o tohtoročné tromfy

Vesmírny epos či upírska kooperácia mali patriť k hitom tohto roka. Vývojári však bohužiaľ nestíhajú a potrebujú viac. Reálny sa teda ukazuje rok 2023.

Spoločnosť Bethesda, ktorá po novom patrí pod krídla Microsoftu už dlhší čas pracuje na dvoch nových veľkých značkách. Prvou je obrovské vesmírne RPG Starfield oznámené ešte na E3 2018. Pôvodne malo vyjsť už 11. novembra, ale ticho vývojárov neveštilo nič dobré. O Starfielde sme prakticky mesiace nepočuli nič nové a nevideli sme ani plnohodnotnú hrateľnú ukážku. 

Ticho teraz prerušil oficiálny odklad očakávanej novinky na prvú polovicu roku 2023. Nepopulárne rozhodnutie posunúť dátum vydania však doplnil aj ďalší titul, ktorým je Redfall. Ide o kooperačnú upírsku akciu od vývojárov štúdia Arkane. Aj tá sa presúva do prvej polovice budúceho roka. 

Vývojári svoje rozhodnutie odôvodňujú tým, že chcú hráčom priniesť Starfield a Redfall v najlepšej možnej verzii. Potrebujú teda viac času, aby výsledok nesklamal. Čakanie môže skrátiť aspoň veľká prezentácia Xboxu a Bethesdy, ktorá sa uskutoční 12. júna a mala by priniesť hrateľné ukážky z pripravovaných titulov.

Zdroj: Bethesda

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu