Beta iOS 13.5 uľahčuje odomykanie kódom pri nošení rúška

Posledná beta verzia iOS 13.5 prináša rýchlejšie odomykanie pomocou číselného kódu. Uľahčí to odomykanie iPhonov s Face ID.

Nosenie rúšok a odomykanie smartfónov rozpoznávaním tváre nie je vhodná kombinácia. Najmä majitelia iPhonov s Face ID musia na zadanie kódu čakať dlhšie, pretože rozpoznávanie tvárou má v systéme prednosť. 

V iOS 13.5, ktorý je už dostupný pre beta testerov, pribudlo rýchle odomknutie kódom potiahnutím prsta po zamknutej obrazovke zospodu hore. Telefón sa síce bude najskôr snažiť identifikovať tvár, no vzápätí ponúkne klávesnicu na zadenie kódu. 

Od slajdnutia prstom po možnosť zadať PIN ubehnú asi dve sekundy, čo je menej než doterajšie neúspešné pokusy o identifikáciu pomocou Face ID a až následné ťukanie čísel, čo niekedy trvalo aj desať sekúnd. 

Kedy bude sprístupnená verzia iOS 13.5 pre verejnosť nie je známe, no pravdepodobne to nebude trvať dlho. Apple určite nechce majiteľov iPhonov frustrovaných z neúspešných pokusov o biometrické odomknutie zariadenia. 

Pokiaľ sa chcete stať beta testerom a mať nové funkcie iOS k dispozícii skôr než ostatní, stačí sa prihlásiť svojím Apple ID na stránke www.beta.apple.com. Cez internetový prehliadač Safari v mobile alebo tablete si stiahnete konfiguračný profil a následne si budete môcť iOS 13.5 Public Beta hneď aj nainštalovať.

O tom, že ste súčasťou beta testovania, sa môžete presvedčiť v Nastaveniach - Profil. Budete tam mať uvedený iOS 13 Beta Software Profile.


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu