Balmuda Phone: 4,9'' android s 5G aj bezdrôtovým nabíjaním

Japonská dizajnérska spoločnosť Balmuda, známa štýlovými domácimi spotrebičmi, oznámila svoj prvý smartfón. Kompaktnému androidu takmer nič dôležité nechýba.

Podľa generálneho riaditeľa spoločnosti Gena Terao, sa v posledných rokoch stali smartfóny príliš veľkými a nepraktickými, takže telefón Balmuda bol navrhnutý s dôrazom na kompaktnosť a eleganciu.  

Balmuda Phone prináša výbavu strednej triedy. Ľahkému smartfónu s hmotnosťou 138 gramov a zaoblenou zadnou stenou, ktorá výborne padne ruky, nechýba ani odolnosť voči jemnému ošplechnutiu vodou (IPX4), podpora sietí piatej generácie ani bezdrôtové nabíjanie. Kapacita batérie je vzhľadom na rozmery 123 x 69 x 14 mm iba 2500 mAh. 

Na 4,9-palcovej OLED obrazovke s pomerom strán 16:9 nájdeme Full HD rozlíšenie 1080 x 1920 bodov s jemnosťou 449 pixelov na jeden palec. Vnútri pravuje čipset Snapdragon 765 spolu so 6 GB RAM, 128 GB úložiskom a operačným systémom Android 11. 

Na zadnej strane sa nachádza čítačka odtlačkov a 48 Mpix fotoaparát s clonovým číslom f/1.8 a technológiou spájania štyroch pixelov do jedného pre jasnejšie snímky. Predná 8 Mpix kamera je umiestnená v malom otvore displeja. Medzi špecifikáciami výrobca uvádza aj NFC, Bluetooth 5.2 a USB-C konektor. 

Predpredaj štartuje v Japonsku 17. novebra, cena je stanovená na 104 800 JPY, čo je približne 804 eur. Na vysokej cenovke vidno, že zákazník platí najmä za značku a dizajn. Na výber je v biele a čiernej farbe, s dostupnosťou mimo japonský trh sa zatiaľ nepočíta. 

Zdroj: balmuda.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu