Ballie je malý robot od Samsungu, ktorý vám spríjemní bežné dni

Guľatý pomocník sa pohybuje po vašej domácnosti pomocou dvoch mechanizmov. Funguje na spolupráci fotoaparátu a umelej inteligencie. Sníma okolité objekty a interaguje s nimi podľa potrieb používateľa.

Samsung priniesol na CES 2020 viacero noviniek. Jednou z nich je koncept robota s umelou inteligenciou, ktorého nazýva Ballie (Ball-E). 

Má ísť o spoločníka počas bežných dní. Je navrhnutý tak, aby poskytoval osobnú starostlivosť o používateľa prostredníctvom interakcie s okolím - ľuďmi, zvieratami a rôznymi smart zariadeniami. Robot je určený na vykonávanie bežných úloh u vás doma, aj keď momentálne nie je známy celý rozsah jeho funkcií.

Video od výrobcu zobrazuje, ako sa guľatý Ballie presúva, odťahuje závesy v spálni a komunikuje so smartfónom. Spúšťa práčku, streamuje záznam z domácnosti na telefón používateľa či dokonca zabáva domáceho miláčika. Funguje prostredníctvom fotoaparátu, ktorý sníma okolie a umelej inteligencie, ktorá robota riadi. Pohybuje sa pomocou mechanizmov na stranách. 

Samsung tvrdí, že má ísť o pomocníka, ktorý hľadá riešenia na meniace sa potreby ľudí. To všetko pri zachovaní prísnych štandardov ochrany údajov a súkromia. Kedy a či sa vôbec Ballie niekedy stane realitou je nateraz otázne.

Aj keď Samsung v tejto oblasti dosiahol pokrok, stále ide len o koncept, ktorý momentálne nie je pripravený na hladkú integráciu do nášho každodenného života.

Zdroj: YouTube Samsung


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu