Asus Zenbook 17 Fold OLED: notebook so skladacím displejom

Výrobca uviedol nové portfólio notebookov, medzi ktorými vyniká unikátny model so skladacím dizajnom. Veľký 17,3'' displej sa dá v strede zložiť, čím vytvorí dve 12,5'' obrazovky.

Pri vývoji novinky Zenbook 17 Fold OLED spolupracoval Asus so spoločnosťami Intel a BOE Technology Group a priniesol tak prvý 17,3-palcový skladateľný OLED notebook na svete.

Ponúka dve veľkosti OLED displeja v jednom zariadení: 17,3-palcový dotykový displej s rozlíšením 2,5K a pomerom strán 4 : 3, ktorý sa v strede zloží a vytvorí dva 12,5-palcové displeje s pomerom strán 3 : 2 a rozlíšením 1 920 x 1 280 pixelov. 

V kombinácii s plnohodnotnou Bluetooth klávesnicou ASUS ErgoSense a touchpadom prináša skladateľný dizajn všestrannosť a rôzne spôsoby používania – režimy PC, Laptop, Tablet, On-Screen Keyboard, Book a Extend. Notebook podporuje Dolby Vision HDR a Dolby Atmos zvuk, ktorý reprodukujú štyri reproduktory s certifikáciou Harman Kardon.

Integrovaná HD IR kamera je kompatibilná s funkciou Windows Hello. Čip Intel Visual Sensing Controller prináša niekoľko nových funkcií, ktoré sú založené na umelej inteligencii, ako je rozpoznávanie prítomnosti používateľa či automatické prispôsobenie jasu obrazovky a teploty farieb pomocou zabudovaného farebného senzora. 

Notebook poháňa 12. generácia procesorov Intel Core i7 U s grafickou kartou Intel Iris Xe. Vo výbave nechýbajú dva USB-C Thunderbolt porty a štyri porty s podporou rýchleho nabíjania a pripojením k externým displejom. O výdrž sa postará 75 Wh batéria. 

Zenbook 17 Fold OLED bude v predaji od polovice roka 2022. Cenu zatiaľ nepoznáme. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu