Apple zrejme pripravuje iPhone so skenerom odtlačkov pod displejom

Podľa The Global Times pôjde o cenovo dostupný smartfón určený výhradne pre čínsky trh. S čítačkou odtlačov pod displejom príde o Face ID a okrem kódu bude toto zrejme jediný spôsob odomykania.

S príchodom iPhonu X sa Apple zbavil kľúčového ovládacieho prvku, ktorým bolo domovské tlačidlo. Jeho prácu nahradili šikovné gestá a displej sa mohol rozšíriť viac k okrajom. 

Odniesla si to absencia snímača odtlačkov prstov Touch ID, ktorý dostal alternatívu v podobe biometrického odomykania tvárou Face ID. Aj napriek tomu, že ide o pomerne spoľahlivé a rýchle riešenie, našli sa používatelia, ktorí by svoj iPhone radšej odomykali dotykom. 

Trendom sa stávajú displeje s minimálnym rámom a výrobcom sa postupne darí implementovať skener odtlačkov aj pod displej. Podľa najnovších neficiálnych informácií by výnimkou nemal byť ani Apple, ktorý túto technológiu vraj prinesie v novom iPhone. The Global Times ale tvrdí, že bude určený len pre čínsky trh. Má byť cenovo dostupný a príde o Face ID.

Špekulácie, že kalifornský výrobca experimentuje s čítačkou odtlačkov pod displejom, nie sú žiadnou novinkou. Doteraz zrejme technológia nedospela do bodu, kedy by bola podľa Applu spoľahlivá a vhodná pre komerčné použitie. Zmeniť by to mohol práve nový iPhone pre Čínu. Výrobca však zatiaľ situáciu nekomentoval a informácie treba brať s rezervou. 

Zdroj: globaltimes.cn

 

 


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu