Apple zrejme našiel náhradu za Jonyho Ivea

Za nástupcu Jonyho Ivea je považovaný Jeff Williams. Ive však bude s Apple naďalej spolupracovať a je tak možné, že jeho vplyv na nové produkty zostane zachovaný v doterajšej podobe.

Apple na konci júna oznámil, že známy šéfdizajnér, ktorý má na konte návrhy súčasných iPodov, iPhonov, iPadov, ale aj hodiniek Apple Watch, základov rozhrania operačného systému iOS a nového sídla giganta z Cuppertina Jony Ive zo spoločnosti odchádza a zakladá vlastnú firmu.    

Automaticky sa tak rozbehli špekulácie o tom, či budú nadchádzajúce produkty Apple výrazne odlišné alebo spoločnosť dokonca upustí od tlaku na minimálnu hrúbku a všadeprítomné používanie hliníkových konštrukcií. 

Situácia ale nemusí byť taká dramatická, nový biznis Jonyho Ivea totiž bude s Apple naďalej spolupracovať. Ive tak bude mať väčší priestor na realizovanie vlastných nápadov v iných odvetviach, no Apple bude jeho významným klientom a je tak možné, že jeho vplyv na jednu z najbohatších spoločností na svete sa v praxi príliš nezmení. 

Organizačná štruktúra Apple však už niekoľko zmien zaznamenala. Kľúčové osoby ako viceprezident priemyselného dizajnu Evans Hankey a viceprezident pre návrh tzv. Human Interface rozhrania Alan Dye budú reportovať priamo Jeffovi Williamsovi, súčasnému prevádzkovému riaditeľovi (COO) Apple. 

Viaceré médiá teraz začínajú prinášať Williamsove profily, veria totiž, že práve on sa po Jony Iveovi stane tou najdôležitejšou osobou a napríklad Wall Street Journal by si na neho stavil aj ako na budúceho nástupcu samotného Tima Cooka. 

Williams stál pri zrode Apple Watch a podľa viacerých hlasov sa o vývoj a výslednú podobu produktov zaujíma viac než Cook. Apple však bude musieť vyriešiť aj dilemu, kým nahradí známy hlas Jonyho Ivea z bieleho pozadia vo viacerých svojich produktových videách.  

Diskusia k článku:

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne08.07.2019 - 20:46 Trvalý odkaz

A co urobi? Podpise zmluvu s firmou Jonyho Ivea?

Celá diskusia 1 príspevok