Apple zníži svoje provízie z App Storu pre malých vývojárov

Kým veľkým firmám sa v App Store darí, menší vývojári mali často problém presadiť sa. Situáciu im sťažovala pomerne vysoká provízia na úrovni 30 %. Po novom k nim bude Apple zhovievavejší.

Umiestniť svoju aplikáciu do App Storu nebolo jednoduché najmä pre malých vývojárov. Apple si totiž účtuje pomerne vysoké provízie na úrovni 30 %, ktoré sú pre mnohých nerentabilné. Vyriešiť by to mal nový App Store Small Business Program s nižšími nárokmi určený pre menších developerov. Podmienkou vstupu je vykázať zárobok nižší než jeden milión dolárov za uplynulý rok. 

Ak vývojár požiadavku spĺňa, výška provízie, ktorú si od neho Apple vezme, bude 15 %. V prípade, že kedykoľvek prekročí miliónovú hranicu príjmov, počítadlo provízie sa mu automaticky zmení na štandardných 30 %. Keď jeho provízie opäť klesnú pod milión, provízia znova spadne na 15 %. 

App Store Small Business Program by nemal mať vplyv na veľké firmy a úspešných vývojárov. Je navrhnutý tak, aby pomáhal menším podnikateľom rásť. Apple sľubuje, že ďalšie podrobnosti okolo nového programu odhalí v decembri. Oficiálne spustenie je naplánované na 1. január 2021. 

Zdroj: Apple


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu