Apple Watch Ultra

Odolné smart hodinky s titánovým puzdrom, vhodné do extrémnych podmienok aj na potápanie so 49 mm ciferníkom, watchOS 9, procesorom S8, 32 GB pamäťou, meraním zdravotných funkcií, detektorom pádu a nehody, a 36-hodinovou výdržou batérie.

Základné parametre:

OS: watchOS 9

čipset: S8 SiP, 64-bit.

procesor: dvojjadrový, W3 wireless chip; U1 chip (Ultra Wideband)

frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz, UMTS 900 / 2100 MHz, LTE 800 / 1800 / 2100 / 2600 MHz (frekvencie LTE v Európe), 5G

rozmery: 41 x 14,4 mm

hmotnosť: 61 gramov

displej: 49 mm, LTPO OLED, 410 x 502 b., Always on Retina, haptická odozva, odolný voči prasknutiu

pamäť: 32 GB 

globálny prenos dát: 2G, 3G, 4G / LTE

lokálny prenos dát: Bluetooth 5.3, Wi-Fi, NFC,

ostatné: GPS, Glonass, Galileo, QZSS, snímač tepu srdca, EKG záznam, SpO2, detektor pádu, kompas, výškomer zvýšená odolnosť voči vode (IP6X, MIL-STD 810H, EN13319)

batéria: ??? mAh, rýchle nabíjanie, bezdrôtové nabíjanie, výmena v servise 

Neobsahuje/nepodporuje: fyzický slot na SIM kartu, fotoaparát, FM rádio, audio jack, infraport

Pravdepodobná cena a dostupnosť na Slovensku: 999 eur / 23. september 2022

Apple Watch Ultra sú úplne novým modelom s robustným titánovým puzdrom, presným GPS a batériou, ktorá by mala podľa výrobcu vydržať až 36 hodín na jedno nabitie. Teda o niečo viac než klasická verzia. Použitím šetriaceho režimu sa výdrž dá predĺžiť na 60 hodín. 

Dizajnom vychádzajú z tradičných Apple hodiniek, sú však odolnejšie so zafírovým sklíčkom a zamerané na športovcov. Neuškodí im ani potápanie. Rovný displej chráni pred poškriabaním titánová obruba. Apple Watch Ultra prinášajú tri nové remienky – Trail Loop, Alpine Loop a Ocean Band. Ciferník Wayfinder bol navrhnutý špeciálne pre väčší displej Apple Watch Ultra a obsahuje kompas zabudovaný v ciferníku s priestorom až pre osem komplikácií. 

Tlačidlo pri otočnej korunke viac vystupuje nad povrch než pri ostatných modeloch, dôvodom je ľahšie nahmatanie a ovládane aj v rukaviciach. 49 mm Retina displej s jemným rozlíšením 410 x 502 pixelov dosahuje maximum 2000 nitov, takže by mala byť zaručená výborná čitateľnosť aj na priamom slnku.  

Na bočnej strane pribudlo programovateľné tlačidlo Akcia pre rýchle spustenie najrôznejších funkcií. Pribudol teplomer, ktorý meria teplotu každých päť sekúnd a uplatnenie nájde aj v sledovaní ženského zdravia.  

Hodinkám nechýba monitoring zdravotných funkcií vrátane záznamu EKG, ani detekcia pádu a možnosť tiesňového volania SOS. Pomocou dvoch nových pohybových senzorov a pokročilého algoritmu dokážu Apple Watch rozpoznať vážnu autonehodu pomocou. Po detegovaní kolízie a ak sa po 10-sekundovom odpočítaní používateľ nereaguje na oznam na displeji, vytočí zariadenie pohotovostnú službu. Záchranári dostanú polohu používateľa, ktorá je zdieľaná aj s tiesňovými kontaktmi.

Hodinky podporujú eSIM a LTE. Vďaka trom mikrofónom a adaptívnemu algoritmu s potlačením okolitých zvukov má byť vylepšená kvalita hlasových hovorov. Sú aj veľmi presné v určovaní polohy. Prvýkrát Apple Watch obsahujú dvojfrekvenčné GPS L1 aj najnovšiu frekvenciu L5 a nové algoritmy. Zo všetkých Apple hodiniek ponúkajú najpresnejšie údaje o vzdialenosti, tempe a trase.

Apple Watch Ultra využívajú nový hĺbkomer a obsahujú aplikáciu Depth, ktorá zobrazuje čas, aktuálnu hĺbku, teplotu vody, trvanie pod vodou a maximálnu dosiahnutú hĺbku. Sú tiež certifikované podľa EN 13319, čo je medzinárodne uznávaný štandard pre príslušenstvo na potápanie. 

Na uloženie hudby pre počúvanie v offline režime, obľúbených fotografií a nainštalovaných aplikácií poslúži 32 GB vnútorná pamäť. Vo výbave nechýba Bluetooth 5.3, Wi-Fi ani NFC na bezkontaktné platby hodinkami. Operačným systémom je watchOS 9. 

 Apple Watch Ultra sa začnú predávať od 23. septembra 2022 za odporúčanú cenu 999 eur. Na výber sú vo viacerých farebných verziách a rôznych remienkoch.


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu