Apple Watch Series 9: nové gestá, výkonnejší čip a jasnejší displej

Nová generácia Apple Watch dostala niekoľko vylepšení a noviniek. Poteší jasnejší displej, výkonnejší čip, ale aj nové gestá, ktoré umožnia ovládať hodinky pohybom prstov.

Prezentácia začala emotívne ladením videom, kde sa Apple pochválil, ako jeho hodinky a telefóny zachraňujú životy. Využil na to príbehy reálnych ľudí, ktorých Apple Watch upozornili na výkyvy srdcového rytmu alebo im iPhone privolal pomoc počas nehody, vďaka detekčnej funkcii. Čo sa týka samotného predstavovania noviniek, prednosť už tradične dostali Apple Watch. 

Nová generácia Apple Watch zostala verná tradičnému dizajnu. Zmeny sa však udali vo vnútri, kde tiká výkonný čip S9 s o 30 % rýchlejším GPU. Výrobca vďaka tomu sľubuje dokonale plynulý používateľský zážitok aj úsporu energie. S novými Apple Watch Series 9 by ste sa tak bez problémov mali dostať na celodennú výdrž. 

Hlbšie budú aj možnosti Siri, ktorá po novom získa prístup k vašim zdravotným dátam. Môžete sa jej napríklad opýtať ako ste spali alebo koľko kalórií ste dnes spálili. Samozrejme v angličtine. Vylepšení sa dočkala tiež obľúbená lokalizačná funkcia, vďaka ktorej môžete nájsť svoj iPhone, teraz aj v inej miestnosti. 

Rapídne si polepšil displej, ktorý ponúkne jas na úrovni 2-tisíc nitov, čo je dvojnásobok oproti minulej generácii. Ešte zaujímavejšou novinkou však bude tzv. double tap, čo je funkcia gest. Reaguje na pohyb vašich prstov, kde napríklad dvojité ťuknutie ukazováka o palce umožní prijať hovor. Toto gesto funguje aj na ovládanie prehrávania videí či hudby a zvládne rýchlo vypnúť aj ranný budík. 

To všetko bez toho, aby ste museli siahať po telefóne alebo ťukať na displej. Apple to nazýva mágiou vo vašich prstoch. Watch Series 9 budú k dispozícii v piatich farbách, ktoré po novom doplní ružová. Výrobca tiež apeluje na to, že nové hodinky vyrába iba za pomoci energie z obnoviteľných zdrojov, čím sa zaradia k ekologickej elektronike. 

Apple ochranu životného prostredia posúva ešte o niečo ďalej a ukončuje výrobu kožených náramkov. Odteraz bude využívať iba recyklovateľné materiály. To isté sa týka aj novo predstavených Apple Watch Ultra 2, ktoré dostanú všetky zmienené funkcie základných modelov. Ich displej však bude žiariť ešte viac s jasom až 3-tisíc nitov. 

Okrem toho ich budete môcť využívať vo väčších výškach aj hĺbkach. Konkrétne boli testované vo výškach od -500 do 9-tisíc metrov. Potápať sa s nimi bude možné do hĺbky až 40 metrov. Watch Ultra 2 budú mať po novom tenšie rámiky a lepšiu výdrž na úrovni 36 hodín, prípadne 72 hodín v režime nízkej spotreby. Apple Watch Series 9 a Ultra 2 budú k dispozícii od 22. septembra. 

Cena Apple Watch Series 9 štartuje na cene 499 eur, za Apple Watch Ultra 2 zaplatíte 899 eur. Ceny sú z nemeckého Apple Store. Každý nový model vám postupne predstavíme podrobne v samostatných článkoch typu základné info.

Zdroj: Apple Event


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu