Apple Watch Series 7

Siedma generácia inteligentných hodiniek s IP6X, sklíčkom odolným proti prasknutiu, watchOS 8, procesorom S7, 32 GB pamäťou, meraním zdravotných funkcií, detektorom pádu, SOS volaním a stále iba jednodňovou výdržou.

Základné parametre:

OS: watchOS 8

chipset: S7 SiP, 64-bit.

procesor: dvojjadrový, W3 wireless chip; U1 chip (Ultra Wideband)

rozmery: 41 x 35 x 10,7 mm (41 mm model), 45 x 38 x 10,7 mm (45 mm model)

hmotnosť: 32,0 gramov (41 mm), 38,8 gramov (45 mm)

displej: 41 mm (352 x 430 b.), 45 mm (396 x 484 b.), LTPO OLED Always on Retina, haptická odozva, odolný voči prasknutiu

pamäť: 32 GB 

globálny prenos dát: 2G, 3G, 4G / LTE (iba LTE verzia)

lokálny prenos dát: Bluetooth 5.0, Wi-Fi, NFC (iba na bezkontaktné platby) 

ostatné: GPS, Glonass, Galileo, QZSS, zvýšená odolnosť voči vode a prachu (IPX6 + 5 ATM), snímač tepu srdca, EKG záznam, SpO2, detektor pádu, kompas, výškomer

batéria: ??? mAh, bezdrôtové nabíjanie, výmena v servise 

Neobsahuje/nepodporuje: fyzický slot na SIM kartu, fotoaparát, FM rádio, audio jack, infraport

Pravdepodobná cena a dostupnosť: od 429 eur / 15. október 2021

Siedma generácia inteligentných hodiniek Applu bola uvedená spolu s novými iPhonmi 13 a tabletmi iPad už v polovici septembra, no až nedávno výrobca odštartoval predobjednávky a zverejnil podrobné špecifikácie. 

Apple Watch Series 7 dostali oproti predchodcovi väčší displej s minimálnym rámom hrubým iba 1,7 mm. Ide o prvé hodinky Applu, ktoré majú certifikáciu IP6X na odolnosť proti prachu a udržujú si odolnosť voči vode WR50. Sklíčko displeja má byť odolné voči prasknutiu. V najsilnejšom mieste je dvakrát tak hrubé než na Apple Watch Series 6.  

Opäť budú dostupné v dvoch veľkostiach ciferníkov - 41 mm a 45 mm. Mierne sa zvýšilo rozlíšenie LTPO Retina displeja, nechýba Always on režim ani haptická odozva. V hodinkách beží operačný systém watchOS 8 a využívajú rozhranie optimalizované pre väčší displej. Nová je aj QWERTZ klávesnica a výrobca spomína aj vylepšenú čitateľnosť displeja na priamom slnku. 

Samozrejmosťou je meranie hladiny kyslíka v krvi, tepu srdca, monitorovanie spánku, dychovej frekvencie počas neho a záznam EKG. Všetky namerané dáta nájdete prehľadne usporiadané v iPhone v apke Zdravie. Súčasťou sledovania zdravia je aj detekcia pádu a možnosť tiesňového volania SOS. 

Na uloženie hudby pre počúvanie v offline režime, obľúbených fotografií a nainštalovaných aplikácií poslúži 32 GB vnútorná pamäť. Na vybraných trhoch sa bude predávať aj LTE verzia s eSIM, na Slovensku nebude oficiálne dostupná. Vo výbave nechýba integrované GPS, Wi-Fi ani NFC na bezkontaktné platby hodinkami. 

O 33 % sa oproti šiestej generácii zrýchlilo nabíjanie, z nuly na 80 % kapacity to Watch Series 7 zvládnu za 45 minút. Osemminútové nabíjanie vraj stačí na monitorovanie 8-hodinového spánku. Bezdrôtová nabíjačka ponúka moderný USB-C. Stále sa však výdrž batérie na jedno nabitie pohybuje na úrovni 18 hodín, teda jeden deň. 

Hodinky s hliníkovým telom budú dostupné v piatich farebných verziách. Modely z nehrdzavejúcej ocele sú k dispozícii v striebornej, grafitovej a zlatej. Titánové Apple Watch sa budú predávať v striebornom a čiernom prevedení. Chýbať nebude ani Nike verzia. 

Cena hliníkovej 41 mm verzie je stanovená na 429 eur, za väčšie 45 mm zaplatíte 459 eur. Predobjednávky už odštartovali, reálny predaj je naplánovaný na 15. októbra. 

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu