Apple Watch Series 6

Šiesta generácia inteligentných hodiniek s watchOS 7, procesorom S6, 32 GB pamäťou, EKG záznamom, detektorom pádu, funkciou Blood Oxygen a stále iba jednodňovou výdržou.

Základné parametre:

OS: watchOS 7

chipset: S6 SiP, 64-bit.

procesor: dvojjadrový, W3 wireless chip; U1 chip (Ultra Wideband)

rozmery: 40 x 34 x 10,4 mm (40 mm model), 44 x 38 x 10,4 mm (44 mm model)

hmotnosť: 30,5 gramov (40 mm), 36,5 gramov (44 mm)

displej: 40 mm (324 x 394 b.), 44 mm (368 x 448 b.), LTPO OLED Always on Retina, haptická odozva

pamäť: 32 GB 

globálny prenos dát: 2G, 3G, 4G / LTE (iba LTE verzia)

lokálny prenos dát: Bluetooth 5.0, Wi-Fi, NFC (iba na bezkontaktné platby) 

ostatné: GPS, Glonass, Galileo, QZSS, zvýšená odolnosť voči vode (5 ATM), snímač tepu srdca, EKG záznam, SpO2, detektor pádu, kompas, výškomer

batéria: ??? mAh, bezdrôtové nabíjanie, výmena v servise 

Neobsahuje/nepodporuje: fyzický slot na SIM kartu, fotoaparát, FM rádio, audio jack, infraport

Pravdepodobná cena a dostupnosť: od 419 eur / 18. september

Apple oznámil na svojej konferencii už šiestu generáciu inteligentných hodiniek Apple Watch. Ponúkajú nový čipset S6, novú funkciu Blood Oxygen na sledovanie saturácie kyslíka v krvi, neustále zapnutý výškomer a nové povrchové úpravy či remienky. 

Nový systém watchOS 7 prináša sledovanie spánku, automatickú detekciu umývania rúk, nové typy tréningov aj nové ciferníky. Apple Watch 6 sa stávajú ešte dôležitejšími v oblasti sledovania zdravia. Saturácia kyslíkom alebo SpO2 predstavuje percento kyslíka prenášaného červenými krvinkami z pľúc do zvyšku tela a naznačuje, ako dobre je táto okysličená krv dodávaná do celého tela. 

Snímač Blood Oxygen využíva štyri zhluky zelených, červených a infračervených LED diód spolu so štyrmi fotodiódami umiestnenými na spodnej časti Apple Watch na meranie svetla odrazeného späť od krvi. Vďaka pokročilému algoritmu systém vypočíta potrebnú hodnotu. Všetky namerané údaje nájdete v mobilnej aplikácii Zdravie. 

Apple Watch 6 sú výkonnejšie než predchádzajúca generácia. Vďaka použitiu nového dvojjadrového procesora založeného na A13 Bionic z iPhone 11 beží upgradovaná S6 SiP až o 20 % rýchlejšie. Výdrž batérie pri celodennom používaní ostáva na 18 hodinách. Úplné nabitie dosiahnete za menej než 1,5 hodiny. 

Vylepšený displej Always-On Retina na hodinkách Apple Watch Series 6 je v exteriéri až 2,5-krát jasnejší než nah Apple Watch Series 5. Do centra oznámení, ovládacieho centra a zmenu dizajnu ciferníka môžete bez toho, aby ste museli prebudiť obrazovku hodiniek.

Vždy zapnutý výškomer poskytuje celodenné prevýšenie v reálnom čase pomocou nového, energeticky účinnejšieho barometrického výškomeru, ktorý spolu s GPS a blízkymi sieťami Wi-Fi umožňuje detekovať malé zmeny nadmorskej výšky nad úrovňou terénu.

K strieborným, vesmírne šedým a zlatým hliníkovým puzdrám sa prvýkrát pripojila nová modrá farba spolu s Apple Watch (PRODUCT)RED s ladiacim jasne červeným remienkom. Modely z nehrdzavejúcej ocele sú k dispozícii v grafitovej farbe s vysokým leskom a aktualizovanou klasickou farbou žltého zlata. Novinkou je pružný remienok Solo Loop bez zapínania z mäkkého silikónu a pletenej priadze.

Apple Watch Series 6 (GPS + Cellular) budú dostupné od 18. septembra v USA, Portoriku a ďalších 21 krajinách. Cena v nemeckom Apple Store začína na sume na 418,15 eur (40 mm) a 447,40 (44 mm) za základné GPS verzie. LTE model je približne o sto eur drahší. 

Apple dnes zároveň uviedol aj cenovo dostupné Watch SE, ktorým sa budeme venovať v samostatnom článku. 


 

Diskusia k článku:

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne16.09.2020 - 16:21 Trvalý odkaz

v cervenej vyzeraju luxusne. tiez tie nove naramky su celkom pekne, asi si nejaky zaobstaram pre svoje series 5 :)

Celá diskusia 1 príspevok