Apple Watch SE

Cenovo dostupné smart hodinky v dvoch veľkostiach ciferníkov, s čipom S5, 32 GB pamäťou, Retina OLED displejom, detektorom pádu, kompasom a 18-hodinovou výdržou.

Základné parametre:

OS: watchOS 7

chipset: S5 SiP, 64-bit.

procesor: dvojjadrový, W3 wireless chip

rozmery: 40 x 34 x 10,4 mm (40 mm model), 44 x 38 x 10,4 mm (44 mm model)

hmotnosť: 30,5 gramov (40 mm), 36,5 gramov (44 mm)

displej: 40 mm (324 x 394 b.), 44 mm (368 x 448 b.), LTPO OLED Retina, haptická odozva

pamäť: 32 GB

globálny prenos dát: 2G, 3G, 4G / LTE (iba LTE verzia)

lokálny prenos dát: Bluetooth 5.0, Wi-Fi, NFC (iba na bezkontaktné platby) 

ostatné: GPS, Glonass, Galileo, QZSS, zvýšená odolnosť voči vode (5 ATM), snímač tepu srdca, detektor pádu, kompas, výškomer

batéria: ??? mAh, bezdrôtové nabíjanie, výmena v servise 

Neobsahuje/nepodporuje: fyzický slot na SIM kartu, fotoaparát, FM rádio, audio jack, infraport, EKG

Pravdepodobná cena a dostupnosť: od 291 eur / 18. september

Okrem šiestej generácie Apple Watch uviedol výrobca aj cenovo dostupný model Watch SE. Oproti Watch Series 6 sa líši najmä minuloročným čipsetom, chýba mu Always on displej, nesníma EKG ani saturáciu kyslíka v krvi. Zvyšné parametre vrátane veľkosti displejov majú rovnaké.

Apple Watch SE ponúkajú dve veľkosti ciferníkov - 40 mm a 44 mm s Retina displejom. Čip S5 známy z minuloročného modelu hodiniek stále patrí medzi výkonné. 32 GB pamäť využijete na uloženie hudby, fotografií alebo stiahnutých aplikácií.  

Hodinky sú vybavené rovnakým akcelerometrom, gyroskopom a stále zapnutým výškomerom ako Apple Watch Series 6. S najnovšími pohybovými senzormi a mikrofónom ponúkajú zdravotné a bezpečnostné funkcie vrátane detekcie pádu, aplikácie merania hluku, núdzového SOS aj medzinárodného tiesňového volania (u nás nedostupné).

Umožňujú sledovanie spánku, automatickú detekciu umývania rúk a nové tréningy. Vynovený reproduktor a mikrofón je optimalizovaný pre lepšiu kvalitu zvuku a hovorov. Vždy zapnutý výškomer poskytuje po celý deň prevýšenie v reálnom čase. 

Vďaka aplikácii Emergency SOS môžete rýchlo a ľahko zavolať pomoc a upozorniť pohotovostné služby alebo svojich blízkych jednoduchým stlačením tlačidla. Detekcia pádu používa na zistenie pádu používateľa vlastný algoritmus, akcelerometer a gyroskop. 

Analýzou trajektórie zápästia a zrýchlenia nárazu pošlú Apple Watch používateľovi po tvrdom páde výstrahu, ktorú je možné odmietnuť alebo použiť na zavolanie záchrannej služby. Ak hodinky po páde po dobu približne 60 sekúnd pocítia nehybnosť, okrem odoslania správy núdzovým kontaktom automaticky zavolajú záchranné služby a prehrajú zvukovú správu, ktorá zadá polohu používateľa - súradnice zemepisnej šírky a dĺžky.

Nechýba odolnosť voči vode, zmerajú vám tep srdca a pri navigácii využijete GPS aj aplikáciu kompas. Vďaka NFC môžete hodinkami bezkontaktne platiť v obchodoch.

Hodinky sú k dispozícii v troch povrchových úpravách puzdier vyrobených zo 100 % recyklovaného hliníka a sú kompatibilné so všetkými remienkami Apple Watch vrátane nových Solo Loop a Braided Solo Loop.  

Predaj Apple Watch SE štartuje na vybraných trhoch 18. septembra, cena 40 mm GPS verzie je v nemeckom Apple Store stanovená na 291,45 eur. za 44 mm verziu zaplatíte 320,70 eur a viac. 


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu