Apple Watch 8 vraj zvládnu merať krvný tlak, hladinu cukru aj alkohol v krvi

Zdá sa, že ôsma generácia hodiniek od Applu prinesie nové zdravotné funkcie. Neoverené informácie sa odvolávajú na firmu Rockley Photonics, ktorá by mala byť dodávateľom snímačov.

Od ôsmej generácie Apple Watch sme zrejme vzdialení ešte niečo vyše roka. Oficiálne zatiaľ nič nevieme, ale postupne sa začínajú objavovať špekulácie či informácie z neoverených zdrojov. Telegraph priniesol správy o tom, že Apple Watch 8 vraj dostanú nové zdravotné funkcie. Konkrétne sa spomína meranie krvného tlaku, hladiny cukru aj alkoholu v krvi. 

Správy sa zakladajú na tom, že podľa Americkej komisie pre cenné papiere a burzy, má byť hlavným dodávateľom senzorov pre Apple firma Rockley Photonics. Jej šéf už v minulosti spomínal hardvér, ktorý bude schopný merať krvný tlak, cukor aj alkohol v krvi. Dokonca naznačil, že produkty s novými snímačmi budú vraj komerčne dostupné už v priebehu budúceho roka. 

Práve to je čas, kedy by sme sa mali dočkať oznámenia Apple Watch Series 8. Podobné správy sa spájajú aj s firmou Huami. Viac informácií sme vám priniesli v článku Smart hodinky Amazfit by mali v budúcnosti ponúknuť meranie EKG a krvného tlaku

Zdroj: telegraph.co.uk

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu