Apple vyvíja iOS 14 novým spôsobom. Ľahšie odhalí chyby aplikácií

Interní vývojári predtým doplácali na to, že sa im pod ruky dostávali nové, ešte nedokončené funkcie iOS, na ktorých museli stavať. To spôsobovalo rôzne chyba a pády aplikácií. Po novom bude celý proces fungovať inak.

Aktualizácie operačného systému iOS už nie sú také bezchybné ako v minulosti. Apple s problémom bojuje a prijíma opatrenia, ktoré by vývojárom pomohli vyvarovať sa chybám. 

Pripravovaná verzia iOS 14 má byť podľa agentúry Bloomberg vyvíjaná novým spôsobom. Cieľom je zabezpečiť, aby vývojári aplikácií mohli spoľahlivo otestovať nové funkcie systému ešte pred vydaním hlavnej aktualizácie.

Výrobca totiž pri iOS 13 čelil problémom, ktoré súviseli s prvou vlnou vopred nainštalovaných aplikácií. Často boli nedokončené a obsahovali chyby, čo spôsobovalo zlyhanie systému a rôzne pády či chyby.

Apple preto do iOS 14 implementuje nové možnosti pre interných vývojárov. Vďaka nim bude možné zvoliť vypnutie nedokončených funkcií, aby testovanie novej verzie iOS prebiehalo bez chýb. 

Výsledkom by malo byť produktívnejšie obdobie pre vývojárov medzi vydávaním rôznych aktualizácií, až kým sa systém nedostane do stabilného finále. Nové zmeny sa majú vzťahovať aj na budúce verzie macOS, watchOS, tvOS a iPadOS. V praxi by sme potom mali vidieť menej systémových zlyhaní a pádov nainštalovaného softvéru, ktoré ovplyvňovali aj stabilný chod iOS. 

Zdroj: Bloomberg


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu