Apple vydal nové systémy iOS 14.6, iPadOS 14.6 a watchOS 7.5

Majitelia Apple zariadení dostávajú v týchto dňoch oznámenie o dostupnosti najnovšej aktualizácie pre iPhony, iPady a hodinky Watch.

Aktualizácie prinášajú viacero vylepšení a opravy nahlásených chýb. Pre AirTag a službu Nájsť pribudla v iOS 14.6 a iPadOS 14.6 možnosť pridať okrem telefónneho čísla aj e-mailovú adresu, na ktorú sa môže nálezca ozvať pôvodnému majiteľovi. Po načítaní informácií z AirTag pomocou zariadenia s NFC, bude telefónne číslo čiastočne zamaskované. 

V službe Prístupnosť pribudla možnosť po reštarte pri prvom odblokovaní iPhonu použiť odomknutie hlasom. Opravili sa aj používateľmi zistené chyby, keď napríklad nefungovalo odomykanie iPhonu pomocou Apple Watch, Pripomienky mohli zobrazovať prázdne riadky, Bluetooth zariadenia sa niekedy mohli počas hovoru odpájať, prípadne presmerovať na iné zariadenie a podobne. 

Novinky v systéme watchOS 7.5 pre Apple Watch nie sú tak výrazné ako pre iPhone a iPad. Apple Card teraz umožňuje zdieľanie karty s piatimi členmi domácnosti od veku 13 rokov a ponúka nastavenie výdavkov a sporenia. Na Slovensku však zatiaľ Apple Card nie je podporovaná. Novinkou prešli Podcasty, ktoré podporujú mesačné a ročné predplatné a pribudli aj ciferníky s Pride tematikou. 

Systém by mal update ponúknuť automaticky, prípadne ho môžete vyhľadať po otvorení položky Všeobecné -> Aktualizácia softvéru. Hodinky aktualizujete cez aplikáciu Watch. 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu