Apple vydal iOS 15.2. Prináša hlásenie o ochrane súkromia v apkách

Nová verzia operačného systému iOS je zameraná na ochranu súkromia a prináša aj ovládací prvok na prepínanie makro režimu a širokouhlého fotoaparátu.

Najnovší iOS 15.2 prináša hlásenie o ochrane súkromia v apkách, program digitálneho dedičstva a ďalšie nové funkcie. Okrem toho opravuje nahlásené chyby. 

Najdôležitejšie novinky v iOS 15.2:

  • Súkromie: v hlásení o ochrane súkromia v apkách sa dozviete, ako často aplikácie za posledných sedem dní pristupovali k vašej polohe, fotkám, kamere, mikrofónu, kontaktom a ďalším dátam
  • Apple ID: funkcia Digitálne dedičstvo umožňuje nastaviť si vybraných ľudí ako poverené kontakty, ktoré v prípade vášho úmrtia získajú prístup k vášmu iCloud účtu a osobným údajom.
  • Kamera: v Nastaveniach na iPhonoch 13 Pro a 13 Pro Max jsa dá konečne zapnúť ovládací prvok, ktorý pri fotení a nahrávaní videí v režime makro prepína na širokouhlý objektív
  • Apka TV: v tabe Obchod si na jednom mieste môžete prezerať, kupovať a vypožičiavať filmy
  • CarPlay: v Apple Mapách sú vo vybraných mestách k dispozícii podrobné mapy s informáciami o cestách, na ktorých nájdete napríklad aj odbočovacie pruhy, ostrovčeky, cyklopruhy a priechody pre chodcov

Aktualizácia priniesla na vybrané trhy (zatiaľ 17 krajín) aj nový plán predplatného Apple Music Voice Plan, ktorý sa spúšťa cez Siri. Na Slovensku nie je novinka dostupná. 

Pokiaľ sa vám informácia o dostupnosti novej verzie systému zatiaľ nezobrazila, aktualizáciu môžete vyvolať ručne cez Nastavenia -> Aktualizácia softvéru. 

Zdroj: apple.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu