Apple vydal aktualizáciu iOS 17.3 s ochranou pri krádeži

Majitelia podporovaných zariadení Apple už dostali na svoje zariadenie oznámenie o dostupnosti novej aktualizácie operačného systému. Prináša dôležitú novinku.

Nová verzia operačného systému pre iPhony ponúka novú bezpečnostnú funkciu, ktorá pomôže ochrániť vaše citlivé dáta pri krádeži. 

Ak stratíte alebo vám niekto ukradne iPhone, a nejakým spôsobom pozná vaše prístupové údaje, dostať sa do iPhonu k citlivým dátam či vypnúť režim strateného zariadenia, nebude také jednoduché. 

Po nainštalovaní aktualizácie bude musieť na prístup k uloženým heslám a iným citlivým informáciám používateľ či ktokoľvek iný, využiť identifikáciu pomocou Face ID alebo Touch ID. 

Zmena hesla účtu Apple ID, zmena kódu a iné bezpečnostné nastavenia budú navyše chránené bezpečnostným oneskorením. Ak sa zariadenie nebude nachádzať na známych miestach, po overení biometriou bude potrebné hodinu počkať a potom sa opäť identifikovať cez Face ID alebo Touch ID. 

Okrem tejto dôležitej novinky nová verzia systému s číselným označením 17.3 prináša novú tapetu a umožňuje pridávať ku skladbám emotikony, a spolupracovať s priateľmi na playlistoch. Pri cestách možno oceníte podporu vybraných hotelových televízorov s funkciou AirPlay, ktorá umožní streamovať obsah zariadenia do televízora. Viac informácií o novom režime nájdete na webe apple.com

Pozn. redakcie: Po aktualizácii iPadu na iPadOS 17.3 sa v menu nová Ochrana odcudzeného zariadenia nenachádza. Či príde novinka na Apple tablety neskôr, nie je zatiaľ známe.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu