Apple vraj pripravuje najpokročilejší VR/AR headset s cenovkou 3 000 dolárov

Novinka by nemala byť určená pre bežného používateľa. Milovníkom technológií vraj prinesie to najlepšie, čo môžeme nájsť v oblasti virtuálnej a rozšírenej reality.

Prvé správy o tom, že sa Apple chystá vstúpiť do vôd virtuálnej reality, unikli na internet ešte pred pár rokmi. Odvtedy bolo o údajnej príprave VR/AR headsetu pomerne ticho. Teraz sa objavili ďalšie neoficiálne informácie, že novinka by mohla prísť na trh už budúci rok. Nebude však určená bežným používateľom. 

Môže za to cenovka, ktorá by sa mala pohybovať na úrovni 3 000 dolárov. Za ňu vám vraj Apple dá doteraz najpokročilejší hardvér v oblasti virtuálnej a rozšírenej reality. Hovorí sa o dvoch 8K displejoch a sledovaní očí prostredníctvom špeciálnej technológie vykresľovania. 

Vďaka nej sa znižuje záťaž na grafický čip bez znateľného poklesu kvality obrazu. Dosahuje to vraj tak, že obraz sa v plnej kvalite vykreslí iba v oblasti, kde má používateľ zaostrený zrak. Periférne videnie zostáva neostré. 

Na mapovanie miestnosti a sledovanie pohybu má nový headset používať niekoľko LiDAR senzorov, ktoré poznáme z iPhonov a iPadov. Apple údajne experimentuje aj s rôznymi typmi ovládania. Hovorí sa o sledovaní očí, rúk, ale do úvahy má pripadať aj ďalšie príslušenstvo. O výkon by sa mal postarať špeciálne vyvíjaný čip. Všetky informácie však treba brať s rezervou až do oficiálneho predstavenia. 

Zdroj: The Verge


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu