Apple v Q3 2019: darilo sa iPadom a službám (hospodárske výsledky)

Apple zverejnil finančné výsledky za fiškálny štvrtý kvartál, t.j. Q3 podľa nášho kalendára, ktorý sa skončil 28. septembra 2019. Tržby rástli, čistý príjem medziročne mierne klesol.

Apple vykázal štvrťročné tržby vo výške 64,04 miliárd USD, o 1,14 mld USD viac než pred rokom. Akcionári sa môžu tešiť z rekordne vysokého zisku na akciu, ktorá vychádza na 3,03 USD, čo je viac než sa pôvodne čakalo. 

Medzinárodný predaj predstavoval 60 % zo štvrťročných príjmov. Príjmy za služby dosiahli rekordnú výšku 12,5 miliardy dolárov. V rovnakom období minulého roka zinkasoval Apple o dve miliardy dolárov menej. 

Tržby za iPhone a Mac v Q3 2018 mierne klesli, iPadom, nositeľnému príslušenstvu a produktom pre domácnosť sa darilo lepšie než vlani. Presné čísla dodaných kusov prestal výrobca už pred časom zverejňovať. Firma predpokladá zvýšený záujem o smartfóny v poslednom štvrťroku. Vianočné obdobie patrí u obchodníkov k najsilnejším. 

V práve prebiehajúcom štvrťroku očakáva Apple príjmy medzi 85,5 až 89,5 miliardami dolárov. Štvrtý kvartál patrí tradične medzi najsilnejšie.

Zdroj: apple.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu