Apple v Q1 2020 dosiahol historické výnosy zo služieb (hospodárske výsledky)

Apple oznámil finančné výsledky za druhý fiškálny štvrťrok, t.j. Q1 podľa nášho kalendára, ktorý sa skončil 28. marca 2020. Medziročne tržby mierne vzrástli, najviac sa darilo službám a predajom nositeľného príslušenstva.

Spoločnosť vykázala štvrťročné príjmy vo výške 58,3 miliardy USD, čo predstavuje oproti predchádzajúcemu štvrťroku 1 % nárast. Medzinárodný predaj predstavoval 62 % z celkových tržieb. Zisk na jednu akciu vychádza na 2,55 USD, o 4 % viac než pred rokom.

Napriek globálnemu dopadu pandémie na spoločnosť je CEO Applu Tim Cook na výsledky hrdý. Za lepšie než očakávané čísla vďačí firma nárastu výnosov za služby a dobrým predajom wearables a príslušenstva.

Počas prvých troch mesiacov vygenerovali služby výnosy vo výške 13,3 mld. USD, čo je o 2,2 miliardy dolárov viac než v rovnakom období minulého roka. 

Tržby z iPhonov sa znížili o 2,089 mld. na 28,962 miliardy amerických dolárov, klesli aj tržby z predaja iPadov či počítačov Mac. Výnosy z predaja nositeľného príslušenstva a produktov pre domácnosť sa naopak medziročne zvýšili o 1,155 mld. USD na 6,284 mld. USD. 

Jediným regiónom, v ktorom boli celkové príjmy z predaja zariadení a služieb vyššie než pred rokom, bola Európa. Ostatné zaznamenali mierny pokles. 

Zdroj: apple.com 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu