Apple ustúpil. 5G sieť 4ky konečne využijete už aj na iPhonoch

Najnovšia aktualizácia operačného systému iOS prináša možnosť využívať na iPhonoch 5G sieť 4ky. Donedávna bola táto rýchla dátová sieť pre Štvorkára s iPhonom nedostupná.

Ak ste zákazníkom 4ky a zároveň používate iPhone s možnosťou 5G pripojenia (iPhone 12 a novší, iPhone SE 2022), aj tak ste nemohli 5G sieť využívať. Apple prístup do siete piatej generácie zeleného operátora blokoval. Konečne však zmenil svoju politiku a najnovšou aktualizáciou iOS 16.4 umožnil používanie Apple zariadení s 5G konektivitou aj v sieti 4ky.

Podľa informácií od operátora využíva iPhony v sieti 4ky takmer každý piaty zákazník, o čom svedčí aj rebríček najpredávanejších smartfónov, ktorý mesiac čo mesiac zverejňujeme. Telefóny Apple sa dlhodobo a pravidelne umiestňujú v prvej päťke. 

Aktualizácia Apple zariadení vo verzii iOS 16.4 je pre zákazníkov dostupná od 28. marca. Ak sa vám nezobrazí hlásenie o novej verzii, skontrolujte si jej dostupnosť v nastaveniach Všeobecné -> Aktualizácia softvéru. Nezabudnite si potom skontrolovať, či máte v zariadení povolené 5G. Nastavenia -> Mobilné -> SIM (Primárne) -> Hlas a dáta -> 5G zap.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu