Apple upustí od veľkého výrezu v displeji. Nové riešenie ale asi nenadchne každého

Veľký výrez v displeji je prežitok, tvrdia už roky zákazníci. Najmä androiďáci si uťahujú z iPhonov. Rendery pripravovaného iPhonu 14 Pro však ukazujú, že kritikov sa Apple len tak ľahko nezbaví.

Veľký výrez sa s príchodom poslednej generácie iPhonov mierne zmenšil (o 20 %), no stále je výrazne väčší než pri androidovej konkurencii. Má to aj svoj dôvod. Vo výreze sa ukrýva množstvo senzorov, ktoré majú na starosti pokročilé skenovanie tváre pomocou Face ID.

Applu sa zrejme podarilo zredukovať ich množstvo, a tak sa s príchodom novej generácie iPhonov dočkáme po rokoch aj zmeny dizajnu displeja. Podľa uniknutých informácií sa zmeny budú týkať iba séie iPhone 14 Pro. Základné modely dostanú starší dizajn. 

Pro modely by mali prísť s dvomi otvormi. Ovál poznáme aj z androidov, kde zvyčajne ukrýva selfie kameru a druhý, širokouhlý, oblektív. Pripravované iPhony ale dostanú k oválu aj ďalší otvor. Sme zvedaví, či toto riešenie konečne ponúkne viac informácií v hornom riadku. 

Ďalšou zaujímavosťou je aj správa, že model iPhone mini bude nahradený iPhonom Max, teda namiesto kompaktného iPhonu budú mať zákazníci naopak základný iPhone aj s veľkou obrazovkou. Jediným malým iPhonom tak pravdepodobne ostane model iPhone SE. 

Zdroj: twitter.com/Saran

 

Diskusia k článku:

Nightmare30.04.2022 - 22:54 Trvalý odkaz

Otras teda za mna...a tou vymenou kompaktu za max to zaklincovali.Vsak ludom prave bolo to po chuti

Tomas04.05.2022 - 11:55 Trvalý odkaz

In reply to by Nightmare

V celom mojom okoli poznam len 1 cloveka s mini iPhonom, konkretne 12 mini. Zato poznam vela ludi s klasickym alebo modelom Max (aj ked samozrejme to tak nemusi byt vsade). Trh a cisla asi rozhodli, o co je/ nie je zaujem.

Celá diskusia 2 príspevky