Apple sprístupnil aktualizáciu iOS 16

Najnovšia verzia operačného systému pre iPhony je už dostupná na stiahnutie pre širokú verejnosť, nielen beta testerov.

Nový iOS 16 bol uvedený na júnovej vývojárskej konferencii a postupne do oficiálneho uvedenia boli sprístupňované jednotlivé beta verzie, ktoré si mohli otestovať aj bežní používatelia, nielen vývojári. Návod sme vám priniesli v článku Ako si nainštalovať iOS 16 a iPadOS 16 ešte pred oficiálnym sprístupnením.

Aktualizácia na iOS 16 prichádza s množstvom noviniek. Medzi ne patrí napríklad prispôsobenia zamknutej obrazovky pomocou fotografií, widgetov, rôznych štýlov písma, dokonca sa dá vytvárať viac zamknutých obrazoviek a podľa potreby ich striedať.

Notifikácie sa už zobrazujú v dolnej časti obrazovky a môžete v nich listovať, alebo ich aj skryť. Vylepšenia sa dočkal Režim sústredenia, zmena prišla aj na Správy, kedy môžete odoslanú správu dodatočne upraviť alebo jej odoslanie úplne zrušiť. 

V aplikácii Mail sa dá lepšie a presnejšie vyhľadávať, a návrhy sa zobrazujú dokonca skôr, než začnete písať. Vylepšením prešiel aj prehliadač Safari, klávesnica, diktovanie, Mapy, Apple Pay, Peňaženka, pribudli rýchle reakcie s živým textom a Siri sa naučial spúšťať skratky hneď po nainštalovaní aplikácie. Novinkám v iOS 16 sme sa venovali v tomto článku

Noviniek v iOS 16 sa podľa výrobcu dočkajú iPhony radu 8 a novšie. Nepríde tak na staršie modely:
- iPhone 6s
- iPhone 6s Plus
- iPhone 7
- iPhone 7 Plus
- iPhone SE (2016)

Systém by mal update ponúknuť automaticky, prípadne ho môžete vyhľadať po otvorení položky Všeobecné -> Aktualizácia softvéru. 

Zdroj: apple.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu