Apple sprístupnil aktualizáciu iOS 13 a watchOS 6

Najnovšie verzie softvérov pre telefóny a hodinky Applu sú oficiálne dostupné. Majitelia iPadov si na nový iPadOS počkajú ešte pár dní.

Apple fanúšikovi majú v týchto dňoch predčasné Vianoce. Na trh prišli nové iPhony série 11, piata generácia inteligentných hodiniek Watch a výrobca spustil aktualizácie na nové verzie systému. 

iOS 13 bol prvýkrát uvedený 3. júna na vývojárskej konferencii a najdôležitejším novinkám sme sa venovali v článku WWDC 2019: nové funkcie pre Apple Watch a rýchlejšie spúšťanie aplikácií na iOS 13.

Nový systém prináša množstvo nových funkcií a vylepšení, medzi hlavné patrí očakávaný tmavý režim, nové spôsoby prechádzania a upravovania fotiek, rýchlejšie spúšťanie aplikácií, rýchlejšie Face ID aj nový diskrétny spôsob prihlasovania cez Apple ID. 

Pribudli nové možnosti v Memoji, vylepšenia sa dočkali aplikácie Mail, Správy, Poznámky, Čas pred obrazovkou, Zdravie aj internetový prehliadač Safari. Apple zapracoval na zvýšení ochrany súkromia a bezpečnosti, pričom sa zameral najmä na zdieľanie polohy. Okrem iného môžete teraz jednoducho pri zdieľaní fotografií odstrániť z nich údaje o polohe.

Nový iOS 13 je kompatibilný s modelmi iPhone SE a novšími, a iPodom touch 7. generácie.

Hodinky Applu aktualizujete na nový watchOS 6 cez iPhone a aplikáciu Watch. Musíte mať ale na svojom iPhone najskôr nainštalovaný iOS 13. 

Tablety dostanú svoj vlastný operačný systém pod názvom iPadOS 24. septembra, čo je o týždeň skôr než pôvodný plán. 

Od včerajšieho dňa je dostupná služba Apple Arcade s mesačným poplatkom 4,99 eur. Všetky podrobnosti o hernej službe, ktorá má priniesť stovku kvalitných titulov sme vám priniesli v tomto článku

Diskusia k článku:

Začať diskusiu