Apple prestane predávať konkurenčné produkty od Bose, Logitechu a ďalších

V obchodoch kalifornského výrobcu už nekúpite príslušenstvo od tretích strán. Dôvodom je zvýšenie podpory predaja produktov vlastných značiek Applu, pod ktoré spadá aj Beats.

Aj napriek silnej orientácii na vlastnú značku ste mohli v obchodoch Applu nájsť tiež produkty od firiem Sonos, Bose alebo Logitech. Išlo prevažne o príslušenstvo, ktorého predaj kalifornský výrobca prestáva podporovať. Dôvodom sú jeho vlastné výrobky a slúchadlá Beats. Apple chce týmto krokom zabezpečiť, aby im nekonkurovali iní výrobcovia aspoň v rámci svojich vlastných predajní. 

Oznámenie o ukončení predaja už podľa agentúry Bloomberg mala dostať firma Sonos. Hovorí sa v ňom, že od septembra už v Apple obchode nekúpite žiadne reproduktory ani slúchadlá tretích strán. Dôraz tak bude kladený len na príslušenstvo vlastnej značky a značky Beats, ktorá Applu patrí od roku 2014. 

Kalifornský výrobca údajne chystá svoje prvé náhlavné slúchadlá AirPods Studio. Popri tom má pracovať aj na novej verzii Air Podov a reproduktore HomePod. Zrušenie predaja výrobkov tretích strán v prípade Applu nevidíme prvýkrát. Už v roku 2014 krátko pred uvedením prvých Apple Watch prestali Apple obchody predávať produkty spoločnosti FitBit. 

Zdroj: Bloomberg


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu