Apple predstaví nové iPhony zrejme 10. septembra

Na dátum upozorňuje obrázok v beta verzii iOS13. Rovnaký obrázok sa mal v operačnom systéme Applu nájsť aj minulý rok. Neskôr sa potvrdilo, že ukazoval pravdu.

Apple v týchto dňoch priniesol beta verziu iOS 13 pre registrovaných vývojárov. Pozornejším neunikla stopa  v kóde, ktorá naznačuje, že by sme sa predstavenia nových iPhonov mohli dočkať už 10. septembra. 

Medzi súbormi sa objavil screenshot menu, na ktorom ikona kalendára označuje utorok s číslovkou desať, teda deň, ktorý pripadá na budúci mesiac. Obrázok nesie názov HoldForRelease, ktorý má lákať na predstavenie. 

K podobnej situácii malo dôjsť aj minulý rok, kedy obrázok v iOS upozorňoval na 12. septembra, vtedy sa naozaj odohralo predstavenie nových iPhonov. Spustenie predaja nových iPhonov sa podľa zaužívaných Apple pravidiel očakáva 13. septembra so štartom predaja v dvoch vlnách, a to 20. a 27. septembra. Nateraz však zatiaľ ide len o dohady. 

K novým iPhonom, tak ako vždy, nemáme žiadne oficiálne informácie. Očakáva sa podobný dizajn, ktorý by mal vzadu doplniť trojitý fotoaparát. Niekoľko neoverených zdrojov prišlo aj s informáciami o novej technológii, ktorú budú iPhony používať na meranie vzdialenosti objektov v 3D priestore. Vďaka tomu by dokázali vytvárať kompletné trojrozmerné obrazy. Všetky informácie, vrátane názvu pripravovaných noviniek však zatiaľ treba brať s rezervou. 

Zdroj: 9to5mac.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu