Apple obmedzuje nákupy zákazníkov na maximálne dva iPhony

Limit na nákup smartfónov od Applu má platiť v USA, Európe a na niekoľkých trhoch v Ázii. Ide o jedno z opatrení kvôli stále trvajúcej pandémii. Dodávky zariadení obmedzujú aj chýbajúce náhradné diely.

Pandémia koronavírusu stále trvá a mnohé spoločnosti sa uchyľujú k rôznym krízovým riešeniam. Naposledy sme vás informovali, že YouTube a Netflix obmedzujú v Európe na 30 dní kvalitu vysielania

Apple aktuálne prijíma opatrenia na nákupný limit zákazníkov. Po novom vám dovolí kúpiť maximálne dva iPhony. Ide o prvé opatrenie tohto druhu od uvedenia Apple smartfónov v roku 2007. 

Nákupné obmedzenie má platiť v USA, Európe a niekoľkých trhoch v Ázii, vrátane Číny, Hongkongu, Taiwanu a Singapuru. Ide o jeden z krokov pre návrat k normálnemu výrobnému cyklu po tom, čo niekoľko kľúčových partnerov Applu zatvorilo svoje továrne. Z dôvodu prerušenia dodávok výrobca už začiatkom mesiaca informoval o nedostatku náhradných dielov pre iPhony. 

Apple sa zároveň snaží obmieňať dodávky ultraširokoúhlých objektívov. Jeho partneri totiž majú problémy s dodržaním termínov výroby. Kedy sa obnoví štandardný výrobný proces zatiaľ nie je známe. 

Zdroj: reuters.com


 

Diskusia k článku:

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy22.03.2020 - 10:03 Trvalý odkaz

celkom nerozumiem tomu opatreniu, to akoze doteraz si zakaznici kupovali 3 a viac iphone naraz?

Celá diskusia 2 príspevky