Apple konferencia WWDC 2020 bude prvýkrát v histórii iba online

Otáznik nad WWDC 2020 Apple vyriešil tým, že udalosť bude prebiehať online. Prvýkrát sa využije iba živé vysielanie bez reálneho publika. Ako dôvod firma však neudáva hrozbu koronavírusu, ale v tlačovej správe hovorí len o prechode na nový formát.

Hrozba koronavírusu ruší technologické podujatia. Zatiaľ si to odnieslo napríklad MWC či Google I/O, o ktorých sme vás informovali v článkoch MWC 2020 v Barcelone zrušené. Na vine je koronavírus a Google ruší pre koronavírus svoju I/O konferenciu

Otáznik visel aj nad vývojárskou konferenciou WWDC, ktorá sa koná každý rok počas júna v Kalifornii. Apple prelomil mlčanie a potvrdil, že podujatie nebude rušiť. Zostáva aj termín, no mení sa jeho podstata. 

Prvýkrát v histórii sa uskutoční iba online formou prostredníctvom živého vysielania, bez akýchkoľvek účastníkov. Apple však v tlačovej správe nezmieňuje pandémiu, len nový formát udalosti. Koronavírus je témou číslo jedna a tak ide o zaujímavý postoj, v ktorom sa firma rozhodla ignorovať komunikáciu reálnych dôvodov, kvôli ktorým sa WWDC mení. 

Aj napriek živému vysielaniu nebude udalosť ochudobnená. Máme čakať kompletný hlavný program vrátane online relácií. Konkrétne podrobnosti však zatiaľ nie sú známe. Apple zároveň venuje milión dolárov miestnym organizáciám v San Jose ako kompenzáciu strát v dôsledku prechodu WWDC na online formát.

Zdroj: apple.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu