Apple iPhone 9 údajne dostane Touch ID a iPad Pro trojicu kamier

Informácie o novinkách z dielne Applu mal odhaliť kód k iOS 14. Okrem iPhonu 9 a iPadu Pro sa zmieňuje aj o novom sledovacom systéme AirTag, ktorý vám ukáže nielen vzdialenosť, ale aj smer k vášmu zariadeniu.

Portál 9to5Mac analyzoval kód nového iOS 14, kde sa malo objaviť niekoľko náznakov súvisiacich s iPhonom 9, Apple TV a novou generácou iPadu Pro. 

Podľa nepotvrdených informácií v kóde sa iPhone 9 (známy aj ako SE 2), bude držať naďalej ikonického domáceho tlačidla so snímačom odtlačkov TouchID. Správy popierajú predchádzajúce úniky, ktoré tvrdili, že nové iPhony budú dodávané výlučne s technológiou FaceID. 

Hovorí sa aj o podpore funkcie Express Transit, ktorá umožní používateľom platiť za verejnú dopravu v Londýne, New Yorku, Portlande, Japonsku, Pekingu a Šanghaji. Kód mal odhaliť aj novinky k iPadu Pro, ktorý vraj dostane trojicu kamier s 3D ToF senzorom. Výrobca údajne pracuje aj na novej verzii boxu pre Apple TV s ovládačom, ktorý nahradí súčasný Siri Remote. 

Apple vyvíja aj tzv. AirTags, teda akýsi systém, ktorý umožní lepšie sledovanie vašich zariadení. Novšie iPhony majú zvládať využiť aj pokročilé funkcie Bluetooth s U1 čipom, vďaka ktorému budete vidieť nielen vzdialenosť, ale aj smer k sledovanému zariadeniu. 

Konferencia WWDC 2020, na ktorej majú byť novinky prezentované, zatiaľ nemá svoj dátum konania. Je možné, že sa kvôli bezpečnosti uskutoční len formou živého vysielania. 


Zdroj: 9to5Mac

Diskusia k článku:

Začať diskusiu