Apple iPhone 14 prešiel testom odolnosti. Na jednu vec si však dajte pozor

Američan Zack Nelson, ktorý skúša odolnosť displejov proti poškriabaniu a pevnosť konštrukcie pri ohnutí mobilu, otestoval nový iPhone 14. Výsledok je viac než slušný. Jedna vec ale zamrzí.

YouTube kanál JerryRigEverything, na ktorom Zack Nelson prezentuje výsledky svojich testov odolnosti, nie je nutné zrejme veľmi predstavovať. Testuje smartfóny inak, než bežný recenzent. Overuje pevnosť konštrukcie a displeja pri ohnutí, pálení ohňom a poškriabaní. 

Apple chráni prednú i zadnú stranu iPhonov vrstvou Ceramid Shield, ktorá je konkurentom známemu sklu Gorilla Glass. Bočné steny sú hliníkové. Podľa výsledkov testu telefón zvládne bežné používanie bez väčšej ujmy. Ryhy sa objavili až pri použití hrotov s tvrdosťou 6 a 7. 

Už tradične došlo aj na ohýbanie telefónu, ktoré nie každý prežije so cťou. Spomeňme si na "bendgate" s iPhonom 6 Plus. Apple iPhone 14 ho ale zvládol bez problémov. Horšie však dopadli objektívy fotoaparáty, ktoré podľa špecifikácií na stránke Applu kryje zafírové sklíčko. Zack ich dokázal poškriabať už s hrotom tvrdosti šesť, čo je zarážajúce. 

Keďže objektívy výraznejšie vystupujú nad zadnú konštrukciu, dávajte si pozor pri pokladaní na tvrdú podložku. Ak ich chcete ochrániť pred poškodením. Riešením môže byť použitie ochranného obalu, ktorý rozdiel vo výške dorovná, alebo môžete na objektívy nalepiť ochranné sklíčko.

Zdroj: youtube.com/JerryRigEverything
 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu